top of page
Ara

1. Lig'de Küme Savaşı... | Adanaspor, Tuzlaspor, Manisa FK, Şanlıurfa...

Trendyol 1. Lig'de bitime 5 hafta kala küme hattında işler kızışıyor. Altay ve Giresunspor'un küme düşmesi kesinleşirken, gözler lige veda edecek olan üçüncü ekibe çevrildi. İşte 1. Lig'de güncel tablo, fikstür ve olasılıklar...


1. ligde küme düşen takımlar

Trendyol 1. Lig'i 7 puan ile 18. sırada tamamlayan Giresunspor ile 15 puan ile 17. sırada yer bulan Altay lige veda etti.


Manisa FK, Tuzlaspor, Adanaspor ve Şanlıurfaspor arasında ise kıyasıya bir kümede kalma rekabeti yaşanıyor.


ADANASPOR


Kötü bir sezonu geride bırakan Adanaspor, son haftalarda başarılı bir çıkış yapsa da küme düşme tehlikesi yaşıyor. Geçen hafta 30 puan ile 15. sırada yer alan turuncu beyazlılar, bu hafta zorlu Gençlerbirliği deplasmanından 1 puan ile döndü. 16. sırada yer alan Tuzlaspor'un, Giresunspor'dan 3 puan almasıyla Tuzlaspor 15. sıraya yükselirken, Adanaspor 16. sıradan küme hattına dahil oldu.


Her iki ekip de kendi sahasında birbirine karşı 2-1'lik üstünlük elde ederken, ikili averajları eşit durumda. Ancak Adanaspor gelecek fikstür olarak rakibinden daha şanslı görünüyor.


İşte Adanaspor'un kalan 5 maçı:


Adanaspor - Bodrum FK

Çorum FK - Adanaspor

Adanaspor - Manisa FK

Altay - Adanaspor

Adanaspor - Bandırmaspor


Adana ekibi, Play-Off'un güçlü ekiplerinden Bodrum FK ve Bandırmaspor'u evinde ağırlarken, zorlu Çorum FK deplasmanına konuk olacak. Ancak turuncu beyazlıların önünde, küme düşen Altay ve direkt rakip Manisa FK maçları mevcut.


TUZLASPOR


Tuzlaspor'un son 5 maçı:


Tuzlaspor - Göztepe

Bandırmaspor - Tuzlaspor

Tuzlaspor - Bodrum FK

Sakaryaspor - Tuzlaspor

Tuzlaspor - Gençlerbirliği


İstanbul ekibinin gelecek 5 maçlık fikstürü lig ikincisi ve sezonun en iddialı ekiplerinden Göztepe ve diğer Play-Off yarışmacılarından oluşuyor. Tuzlaspor, şampiyonluğu garantiye almak isteyen Göztepe, üçüncülük yarışı veren Bodrum FK ile Sakaryaspor ve Play-Off potasında kalmak isteyen Bandırmaspor ile Gençlerbirliği ekipleriyle karşılaşacak.


MANİSA FUTBOL KULÜBÜ


Fikstür kozu bulunan ve kümede kalma mücadelesi veren bir diğer ekip ise Manisa FK.

Siyah beyazlılar potada yer almasa dahi kırmızı hattın yalnızca 1 puan yukarısında, 14. sırada yer alıyor. Yeni teknik direktörü Levent Devrim ile bir çıkış arayan Manisa FK, Devrim ile çıktığı ilk maçında, zorlu Bandırmaspor deplasmanından 1 puan aldı.


Manisa ekibinin gelecek 5 maçı şu şekilde:


Manisa FK - Eyüpspor

Altay - Manisa FK

Adanaspor - Manisa FK

Manisa FK - Boluspor

Şanlıurfaspor - Manisa FK


Manisa FK, bu hafta şampiyonluğu garantileyen zorlu Eyüpspor mücadelesinin ardından küme hattındaki rakipleri ile karşılaşacak. En zorlu iki maç olarak görülen Eyüpspor ve Boluspor maçlarını evinde oynayacak olan Manisa FK, Altay, Adana ve Şanlıurfa deplasmanlarına konuk olacak.


Kendi sahasında Tuzlaspor'u 4-0 mağlup eden siyah beyazlılar, deplasmanda 2-1 mağlup olsa da ikili averaj üstünlüğüne sahip. Adanaspor ile oynanan ilk karşılaşma ise 1-1'lik eşitlikle sona ermişti. O nedenle 32. haftada oynanacak Adanaspor mücadelesi büyük önem taşıyor.


ŞANLIURFASPOR


Son haftalarda Cihat Arslan yönetiminde büyük bir sıçrayış yakalayan Şanlıurfaspor, 3 maçlık galibiyet serisinin ardından tehlike hattından uzaklaştı. Ancak sarı yeşilliler için tehlike henüz geçmiş değil.


Ligin en zorlu fikstürlerinden birine sahip olan Şanlıurfaspor, ligin son maçına dek Play-Off yarışçıları ile mücadele edecek.


Şanlıurfaspor'un kalan 5 maçı şöyle:


Şanlıurfaspor - Bandırmaspor

Bodrum FK - Şanlıurfaspor

Şanlıurfaspor - Eyüpspor

Çorum FK - Şanlıurfaspor

Şanlıurfaspor - Manisa FK


İkili averajda Tuzlaspor ile eşitlik, Adanaspor'a karşı ise üstünlüğü bulunuyor. İlk maç Manisa FK ile berabere kalan Urfa ekibi, ligin son haftasında yakın rakibi ile kozlarını paylaşacak.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page