top of page
Ara

1. lig değerlendirme

TFF 1. Lig'de 32. hafta geride kaldı. İşte 32. haftanın karşılaşmaları ve öne çıkan detaylar...


TFF 1. Lig'de 32. haftanın öne çıkanları


Şampiyon Samsunspor!


Ligin 32. haftasında, sahasında Tuzlaspor'u 1-0 mağlup eden Samsunspor, Eyüpspor'un puan kaybının ardından Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Karadeniz temsilcisi, ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek, Türkiye profesyonel liglerinin en erken tarihte şampiyon olan takımı oldu.


Göz Göz Çıkışını Sürdürdü


Ligin 32. haftasında, deplasmanda yakın rakibi Keçiörengücü'nü 3-2 mağlup eden Göztepe, üst üste beşinci galibiyetini aldı. Bodrumspor'un da puan kaybetmesi ile haftayı 50 puan ile 6. sırada tamamlayan İzmir ekibi, bu sezon ilk defa Play Off hattına adım attı. Üst üste üçüncü yenilgisini alan Ankara temsilcisi ise galibiyet hasretini 5 maça çıkardı. Haftayı 47 puan ile tamamlayan Keçiörengücü, Play Off hattının dışında kalarak 8. sıraya yerleşti.


Bodrumspor Skoru Koruyamadı


Bodrumspor, ligin 32. haftasında sahasında son haftaların çıkışta takımı Pendikspor'u ağırladı. İlk yarının son dakikalarına dek 2-0 üstünlüğünü sürdüren yeşil beyazlılar, 42 ve 69. dakikalarda gelen gollerle 1 puana razı oldu. Göztepe'nin haftayı Keçiörengücü karşısında galip kapatmasının ardından 2 puan farklı Play Off'a tutunan Bodrumspor, haftayı 49 puan ile 7. sırada tamamladı. Yükselişini sürdüren Pendikspor ise kritik deplasmanın ardından 54 puan ile 5. sırada kaldı.


Bandırma'dan Kritik Galibiyet


Bandırmaspor, ligin 32. haftasında, üst sıralardaki rakibi Manisa FK'yı deplasmanda 1-0 geçerek kritik bir 3 puanın sahibi oldu. Rakibini geride bırakarak 10. sıraya tırmanan bordo beyazlı ekip, üst üste ikinci galibiyetini alarak Play Off'a göz kırptı. Geçtiğimiz hafta Sakarya bu hafta ise Bandırmaspor karşısından puansız ayrılan Manisa FK ise Play Off hattıyla arasını açtı.


Gençlerbirliği Zorlu Deplasmanda Galip


Ligin 32. haftasında, lig ikincisi Eyüpspor ile deplasmanda karşılaşan Gençlerbirliği, başkente 2-0 galibiyetle döndü. Hükmen galibiyet aldığı Adanaspor ve Yeni Malatyaspor müsabakaları dışında 4 maçtır kazanamayan Gençler, zorlu deplasmanda 3 puan sevinci yaşadı. Altınordu'nun, Altay karşısında galibiyet almasıyla farkı açmayan Ankara ekibi, haftayı 27 puan ile 16. sırada tamamladı. 5 haftada tek galibiyet alan ve bu hafta 3. sıraya gerileyen Eyüpspor ile Teknik Direktör Zafer Turan ile yolları ayırma kararı aldı. Yerini Çaykur Rizespor'a kaptıran eflatun sarılı ekip, haftayı 57 puan ile 3. sırada tamamladı.


Rize Sevindi, Sakarya Üzüldü


Üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada, yenilmezlik serisini 8 maça çıkaran Çaykur Rizespor, Play Off'un iddialı ekiplerinden Sakaryaspor'u 2-1 mağlup etti. Bir üst sıradaki rakibini geçen ve Eyüpspor'un puan kaybından yararlanan Rize temsilcisi, 57 puana yükselerek averaj farkıyla haftayı 2. sırada tamamladı. Galibiyet serisine Altay deplasmanında son veren Sakaryaspor ise üst üste iki deplasmandan da yenilgiyle ayrılarak kritik puan kayıpları yaşadı. Yeşil siyahlı ekip, 3. sıradan 4. sıraya gerileyerek haftayı 55 puanda kapattı.


İzmir Derbisi'nde Kazanan Altınordu Oldu


Ligin 32. haftası, İzmir Derbisi'ne ev sahipliği yaptı. Deplasmanda Altay ile karşılaşan Altınordu, iki üst sıradaki rakibini 2-1 mağlup ederek haftayı 29 puan ile küme hattının bir üst sırasında tamamladı. Üst üste ikini yenilgisini alan Altay ise 31 puan ile 13. sırada yer aldı.

Comentarios


bottom of page