top of page
Ara

12 Yıl Aradan Sonra...

Türkiye alt liglerinde normal sezonun sona ermesinin ardından, küme düşen ve bir üst lige tırmanmayı başaran ekipler belli oldu. Bölelikle, ezeli rakipler Kocaelispor ve Sakaryaspor'un, yeni sezonda, 12 yıl aradan sonra aynı ligde mücadele edeceği kesinleşti.


sakaryaspor kocaelispor derbisi

TFF 1., 2. ve 3. liglerde 2022-23 sezonu geride kaldı. Play-Off'lar tüm hızıyla devam ederken, yarıştan kopan Sakaryaspor ve şampiyonluk yaşayan Kocaelispor'un akıbeti de belli oldu.


Spor Toto 1. Lig'i 5. sırada tamamlayan Sakaryaspor, Play-Off'larda Süper Lig mücadelesi verse de çeyrek finalde Eyüpspor'a elenerek muvaffak olamadı.


TFF 2. Lig Kırmızı Grubu lider tamamlayan Kocaelispor ise 1 yıl aradan sonra 1. Lig'e geri döndü.


Böylelikle Marmara Derbisi'nin tarafları, 12 yıl aradan sonra ilk defa aynı ligde yer aldı.


Ara ara yolları kesişse de iki ekip en son 2010-11 sezonunda, 2. Lig Kırmızı Grup'ta aynı ligde bulunuyordu. Aynı sezonun sonunda, Sakaryaspor, ligi 4. sırada tamamlayarak Play-Off'lar ile TFF 1. Lig'e yükseldi.


Ezeli rakipler daha sonra 2020-2021 sezonu Play- Off finalinde, Sakaryaspor Kırmızı Grup'ta ikinci, Kocaelispor ise Beyaz Grup üçüncüsü olarak karşı karşıya geldiler. Finalde rakibini 4-0 yenen Körfez, TFF 1. Lig'e yükselen taraf olmuştu.


Aynı sezonun sonunda Kocaelispor'un 1. Lig'e veda etmesi, Sakaryaspor'un ise şampiyon olarak 1. Lig'e yükselmesi ile takımlar yine birbirini teğet geçti.


Ancak yeni sezonda, yeşil siyahlı büyük buluşma gerçekleşecek. Bu sezon, 22 Şubat'ta depremzedeler için oynanan olaylı dostluk maçında son kez kozlarını paylaşan ezeli rakipler, 2023-24 sezonu itibariyle uzun bir aradan sonra yeniden aynı ligde yer alacak.

Comments


bottom of page