top of page
Ara

3. Lig 1. Grup'ta 34. Hafta Sonuçları ve Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig 1. Grup'ta oynanan 34. hafta karşılaşmaları ile birlikte sezon tamamlandı. İşte 34. hafta sonuçları ve haftanın öne çıkanları...



TFF 3. Lig 1. Grup'ta 34. Hafta Karşılaşmaları ve Haftanın Öne Çıkanları


3. Lig 1. Grup'ta 34. Hafta Sonuçları:

Yeni Mersin İdman Yurdu - Yomraspor: 5-1

Belediye Derincespor - Karaköprü Belediyespor: 3-0

Belediye Kütahyaspor - 1954 Kelkit Belediyespor: 4-1

Edirnespor - Şile Yıldızspor: 6-2

52 Orduspor FK - Amasyaspor FK: 2-1

Nevşehir Belediyespor - Eskişehirspor: 3-2

Elazığspor - Karşıyaka: 0-4

Çatalcaspor - Ağrı 1970 Spor: 2-0

1922 Konyaspor - Hacettepe 1945 Spor: 4-1


MERSİN İDMAN YURDU 2. LİG'DE!

Yeni Mersin İdman Yurdu - Yomraspor: 5-1

Ligin başından bu yana şampiyonluğun en iddialı ekibi olan Mersin İdman Yurdu, son hafta, 10 maçtır yenilgisi yüzü görmeyen rakibi Yomraspor'u sahasında ağırladı. Mersin temsilcisi, zorlu maçın ardından gelen 5-1'lik Yomraspor galibiyeti ile puanını 68'e yükseltti. Mersin ekibi, en yakın rakibi Derincespor'un 2 puan önünde kalarak şampiyonluğunu ilan etti. Seyircisi önünde ligin son maçını kazanan Mersin İdman Yurdu, maçın ardından şampiyonluğu taraftarı ile coşkuyla kutladı.


YOMRASPOR KÜME DÜŞTÜ

10 maçlık yenilmezlik serisi ile büyük bir çıkış yakalayarak küme hattından sıyrılan Yomraspor, liderin evine mutlak puan parolası ile geldi. Yomraspor, geçen hafta, güçlü rakibi 52 Orduspor'u 4-0 mağlup ederek rakibinin şampiyonluk şansını egale etmişti. Ayrıca, farklı galibiyet ile moral bulan Yomraspor, 1 puan alması halinde ligde kalmayı garantileyecekti. Taraftarın gücünü arkasına alan Mersin İdman Yurdu karşısında 5-1 mağlup olan Trabzon ekibi, 34 puanda kalarak lige veda etti.


Derince'ye Galibiyet Yetmedi!

Belediye Derincespor - Karaköprü Belediyespor: 3-0

Ligin son haftasına şampiyonluk ihtimali ile giren Derincespor, sahasında Play-Off ekiplerinden Karaköprüspor'u ağırladı. Derincespor, güçlü rakibi Karaköprü Belediyespor'u 3-0'lık skorla geçmesine rağmen, lider Mersin İdman Yurdu'nun kazanmasıyla ligi 2. sırada tamamladı.


Son 5 haftada yalnızca 3 puan alarak düşüş yaşayan Karaköprü Belediyespor, ligi 56 puan ile 5. sırada tamamlayarak son sıradan Play-Off'a dahil oldu.


Edirne Farklı Kazandı Ligde Kaldı!

Edirnespor - Şile Yıldızspor: 6-2

Küme hattındaki rakibi Yomraspor'un son 10 haftada yenilgi yüzü görmeden yaptığı çıkış ve geçen hafta şampiyonluk namzedi 52 Orduspor'u 4-0 mağlup ederek küme hattından çıkması Edirnespor'u oldukça riskli bir bölgeye taşımıştı. İkili averaj olarak Yomraspor'un gerisinde olan Edirnespor, son haftaya rakibinin 3 puan gerinde girerek lige veda etmek üzereyken, Ağrıspor deplasmanında 90+2. dakikda bulduğu golle farkı 2 puana indirmiş ve kümede kalma umutlarını bu haftaya taşımıştı. Yomraspor'un bu hafta bir diğer şampiyonluk namzedi Yeni Mersin İdman Yurdu deplasmanından mağlup ayrılması ile 10 haftalık serisi son buldu. Bu fırsatı değerlendiren Edirnespor, son hafta küme düşmesi kesinleşen Şile Yıldızspor karşında taraftarları önünde 6-2 gibi farklı bir sonuçla kazandı ve ikili averajla geride olduğu rakiplerinin 1 puan önüne geçerek son hafta ligde kalmayı garantiledi.


Şile Yıldızspor ise üst üste aldığı 8. mağlubiyet ile sezonu 26 puanla 18. sırada tamamladı. Böylelikle İstanbul temsilcisi 3. Lig'e veda ederek, Bölgesel Amatör Lig'e geriledi.


Karşıyaka Galibiyetle Tamamladı!

Elazığspor - Karşıyaka: 0-4

Geçen hafta ligin şampiyonluk namzetti Kütahyaspor'u evinde farklı mağlup eden Karşıyaka, Play-Off hattındaki en yan rakibi Nevşehir Belediyespor'un kazanması ile Play-Off biletini kaçırmıştı. Sezonun son haftasına ligde iddiası kalmayan iki takımın mücadelesinden galip ayrılan 4-0'lık skorla Karşıyaka oldu. Kaf-Kaf bu sonuçla sezonu Play-off hattının 2 puan gerisinde 54 puanla 7. sırada tamamladı.


Sezon içerisinde beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyen Elazığspor ise uzun süredir beklediği yeni stadyumunda 2. maçına çıktı. Yeni stadyumundaki 2. maçından da mağlubiyetle yarılan Elazığspor, sezonu 42 puanla 10. sırada tamamladı.


Kütahya 3. Sırada Tamamladı, Kelkit Ligde kaldı!

Kütahyaspor - 1954 Kelkit Belediyespor: 4-1

Ligde yakaladığı çıkışla şampiyonluğun en iddialı ekiplerinden olan Kütahyaspor, geçen haftaki Karşıyaka mağlubiyeti ile ligin son haftasına şampiyonluk umutlarını yitirerek girmişti. Son haftaki 1954 Kelkit Belediyespor karşında aldığı 4-1'lik galibiyetle sezonu tamamlayan Kütahyaspor, üstündeki takımların da kazanması ile sezonu 3. sırada bitirdi.


Şampiyonluk şansının yanı sıra doğrudan Play-Off finali anlamına gelen 2. sırayı da kaptıran Kütahyaspor, Play-Off çeyrek finalinde evinde Karaköprü Belediyespo'u ağırlayacak.


Geçen hafta lider Mersin İdman Yurdu'ndan aldığı hayati 1 puanla küme hattı için avantaj yakalayan Gümüşhane temsilcisi 1954 Kelkit Belediyespor, ligin son haftasında Kütahyaspor'a mağlup olsa da Yomraspor'un Mersin İdman Yurdu'na yenilmesi ile 1 puan farkla lige tutundu. 1954 Kelkit Belediyespor, bu sonuçla sezonu 35 puanla 15. sırada tamamladı.


Amasya'nın Serisini Ordu Bitirdi!

52 Orduspor FK - Amasyaspor FK: 2-1

Geçen haftaki Yomraspor mağlubiyeti ile doğrudan şampiyonluk şansını kaçıran 52 Orduspor, Amasyaspor karşısına, doğrudan Play-Off finali anlamına gelen 2. sıra için mutlak galibiyet parolası ile saha çıktı. Aradığı galibiyeti 2-1 skorla alan 52 Orduspor, rakiplerinin de kazanmasıyla sezonu 64 puanla 4. sırada tamamladı. 52 Orduspor, bu sonuçla Play-Off çeyrek finalinde Karaköprü Belediyespor ile eşleşti.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page