top of page
Ara

3. Lig 3. Grup'ta 34. Hafta Sonuçları ve Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig 3. Grup'ta oynanan son hafta karşılaşmaları tamamlandı. İşte 34. hafta sonuçları ve haftanın öne çıkanları...



TFF 3. Lig 3. Grup'ta 34. Hafta Karşılaşmaları ve Haftanın Öne Çıkanları


3. Lig 3. Grup'ta 34. Hafta Sonuçları:

68 Aksaray Belediyespor - Efeler 09 Spor FK: 2-1

Kepez Belediyespor - Bursa Yıldırımspor: 2-0

Çankaya FK - Beyoğlu Yeniçarşıspor: 2-1

Artvin Hopaspor - Erbaaspor: 2-0

Niğde Anadolu FK - Sapanca Gençlikspor: 1-7

1984 Muşspor - Akhisarspor: 3-0

Bergama Belediyespor - Siirt İl Özel İdare: 2-3

Fatsa Belediyespor - Osmaniyespor FK: HÜK 3-0

Büyükçekmece Tepecikspor - Malatya Arguvanspor: HÜK 3-0


68 AKSARAY BELEDİYESPOR 2. LİG'DE!

68 Aksaray Belediyespor - Efeler 09 Spor FK: 2-1

Sezon başından beri şampiyonluğun en iddialı takımlarından olan 68 Aksaray Belediyespor, geçen haftaki kritik galibiyeti ile bu haftaya avantajlı girmişti. 68 Aksaray Belediyespor, 10 maçtır bileği bükülmeyen ve sezonun en formda takımlarından Efeler 09 Spor'u 2-1 mağlup ederek, 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluğunu ilan etti. Kepezspor ile girdiği kıyasıya şampiyonluk yarışından galip ayrılan 68 Aksaray Belediyespor, tarihinde ilk kez TFF 2. Lige yükselmenin sevincini yaşadı. Son iki haftada aldığı çok kritik galibiyetlerle şampiyonluğunu perçinleyen 69 Aksaray Belediyespor sezonu, en yakın rakibi Kepezspor'un 1 puan önünde 73 puanla şampiyon olarak tamamaldı.


Efeler 07 Spor ise 10 maçlık yenilmezlik serisi ile yakalamış olduğu 5 maçlık seri galibiyet serisine son verirken, 3. Lig'deki ilk sezonunu 60 puanla 3. sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. Aydın temsilcisi Play-Off çeyrek final etabında kendi evinde Artvin Hopaspor ile karşılaşacak.


Kepezspor Play-Off Finalinde!

Kepez Belediyespor - Bursa Yıldırımspor: 2-0

Sezon başından beri şampiyonluğun en iddialı takımlarından bir diğeri olan Kepezspor, Bursa Yıldırımspor'u ligin son haftasına 2-0 mağlup etti. Kepez, lider 68 Aksaray Belediyespor'un kazanması ile doğrudan şampiyonluk şansını kaçırdı. Ligi, lider 68 Aksaray Belediyespor'un 1 puan gerisinde 2. sırada tamamlayan Kepezspor, Play-Off yarışına final etabından dahil olmaya hak kazandı. Efeler 09 Spor FK - Artvin Hopaspor, Beyoğlu Yeniçarşıspor - Çankaya FK ekiplerinin yer aldığı Play-Off etabının kazananı ile karşılaşacak Kepezspor, final etabından dahil olacağı Play-Off maçını kazanması halinde, adını 2. Lig'e yazdıracak.


8 Maç sonra mağlup olan Bursa Yıldırımspor ise bu sonuçla 44 puanda kaldı ve sezonu 9. sırada tamamladı.


Artvin Play-Off'a Moralli Girdi!

Artvin Hopaspor - Erbaaspor: 2-0

2 hafta önce Play-Off biletini garantileyen Artvin Hopaspor, kendi seyircisi önünde çıktığı son maçta Tokat ekibi Erbaaspor'u 2-0 mağlup etti ve Play-Off yarışı için camiasına moral verdi. Bu galibiyetle 58 puana yükselen Artvin Hopaspor sezonu 6. sırda tamamladı.


Bu sezon beklediği çıkışı bir türlü gerçekleştiremeyen Erbaaspor ise 39 puanda kaldı ve sezonu 13. sırada noktaladı.


Sapanca Farklı Kazanarak Bitirdi!

Niğde Anadolu FK - Sapanca Gençlikspor: 1-7

Play-Off biletini 2 hafta önce kaybeden Sapancaspor, geçen hafta zorlu rakibi Çankaya FK'yı 2-0 gibi net bir skorla geçmişti. Sezonun son maçında deplasmanda Niğde Anadolu FK'yı 7-1 mağlup eden Sakarya temsilcisi, gelecek sezon için camiasına umut verirken, bu sezonu 52 puanla 7. sırada tamamladı.


Hükmen galibiyetlerin dışında, son galibiyetini sezonun ilk devresinde Sapancaspor deplasmanında alan Niğde Anadolu FK, bu kez kendi evinde rakibine farklı mağlup oldu. Sezon başından beri taraftarlarının beklentisini karşılayamayan ekip, geçen sene düştüğü 3. Lig'e de tutunamayarak Amatör Lig'e gerilemiş oldu.


Düello Siirt'in!

Bergama Belediyespor - Siirt İl Özel İdare: 2-3

Her iki takımın da sezon içerisinde yaptığı çıkışla Play-Off hattına göz kırpsalar da Play-Off biletini kaçırmıştı. Sezonun son haftasına ligde iddiası kalmayan iki takımın karşılaşması gol düellosuna sahne oldu. Karşılaşmayı deplasmanda 3-2 kazanan Siirt İl Özel İdarespor 42 puana yükseldi ve sezonu 12. sırada tamamaldı.


Bergama Belediyespor ise 43 puanda kaldı ve sezonu 11. sırda noktaladı.


Muş Kazanarak Tamamladı!

1984 Muşspor - Akhisarspor: 3-0

Sezona şampiyonluk iddiası ile giren ve sezonun ilk bölümlerinde liderliğe dahi oturan 1984 Muşspor, 9 maçta 8 mağlubiyet alarak çok keskin bir düşüş yaşayıp yarışın dışında kalmıştı. Sezonun kalan bölümlerinde Play-Off bileti için yarışan Muşspor istikrarsız sonuçların ardında bu şansını da kaybetti. Kendi saha ve seyircisi önünde Akhisarspor'u 3-0 mağlup eden Muşspor, sezonu galibiyetle noktaladı. 3 maçlık galibiyet serisinin ardından 47 puana yükselen Muşspor sezonu 8. sırada tamamladı.


Bu sezon düşme tehlikesini yakından hisseden Akhisarspor, Niğde Anadolu FK'nın lige erken veda etmesi ile ligde kalmayı garantilemişti. Geçen hafta aldığı farklı galibiyetin ardaın son hafta Muşspor karşısında 3-0 mağlup olan Akigolar, sezonu 36 puanla 14. sırda tamamladı.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page