top of page
Ara

Abdullah Avcı'dan Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok Açıklaması

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında oynanan dev mücadelede Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Galatasaray'a 5-1 mağlup oldu. Bordo mavili ekipte, teknik direktör Abdullah Avcı maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Abdullah Avcı'dan Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok Açıklaması

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, 5-1'lik Galatasaray yenilgisini değerlendirdi.


Avcı, ''İlk yarı itibariyle dengede giden bir oyun vardı. Belki fazla bir şey vermiyorduk, fazla bir şey üretemiyorduk, özellikle rakip sahada çabuk top kayıpları yapıyorduk. İlk yarıda arkamıza kaçırdığımız, ceza sahası içerisinde rakibe çok uzak kalarak yediğimiz gol var. İlk yarıda oyuna ortak olmak istiyorduk. İkinci yarıda tam oyuncu değişikliği planlarken 2. golü yedik. 3. ve 4. goller, orta sahada çok basit kayıplarla geldi. Rakip bizi kompakt değil, geniş yakaladı. Ve rakibin vuruş yapmasına müsaade ettik. Orada daha yakın, daha doğru yönlendirmeler, daha sıcak temasların olması gerekiyor. İyi olmadı. Mağlubiyet tabi olabilir ama büyük camianın bu şekilde mağlup olmaması lazım. Şık olmadı. Tabi bunu telafi etmek hem oyuncuların, hem bizim elimizde olan bir şey.'' diye konuştu.


Abdullah Avcı, Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok'un kadro dışı kalması ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:


''Baka'nın transferi bugün gerçekleşti, bizden ayrıldı. Yaptığı hizmetlerden dolayı ona teşekkür ediyoruz. Abdülkadir Ömür, son dönemlerin en yetenekli oyuncularından biri. Kulübün içindeki adı da Ömür Avcı'dır. Öyle bir iletişimimiz var kendisi ile. Hepimizin zaman zaman zihinsel ve fiziksel yorgunlukları olabilir. Ömür de bence bu süreçte bu dalgalanmaları yaşıyor. Bazen alanından çıkmak, başka yerde bulunmak, fikir alışverişi yapmak, enerjisini toparlamak için yönetimimizle beraber verdiğimiz bir karardı. Bu aslında Abdülkadir'i daha iyi kazanmak için. Oyuncu kaybetmek, insan kaybetmek çok kolay. Bu kararların temeli Ömür'ün kazanılmasından yanadır. Kadro dışı benim için doğru bir kelime değil.


Umut, benim dönemimde alınan bir oyuncu. Bazen performansta inişler çıkışlar olabilir. İnsanlar ayrılmak isteyebilir bulundukları kulüplerden. Ayrılmak isteyene her zaman saygımız vardır. Ama ayrılana kadar oyuncuların işlerini sonuna kadar, yüzde yüz yapma durumları vardır. Onun için, o süreç biraz sancılı olduğundan, bir sakatlığın olmadığını düşündüğümüzde, Umut eğer gidecekse kulübün menfaatleri doğrultusunda nasıl bir hareket yapılması gerektiğini düşünerek ayırmış olduk.''

İlgili Yazılar

Komentarji


bottom of page