top of page
Ara

Abdullah Avcı: ''Gidişat Çok Sağlıklı Değil''

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor, 1-0 öne geçtiği Hatayspor deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı. Karadeniz temsilcisinde, teknik direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


trabzonspor teknik direktör abdullah avcı

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, 2-1'lik Hatayspor yenilgisini değerlendirdi.


Avcı, ''Oyun planladığımız bir şekilde, rakibin tamamen çekildiği, adam odaklı oynadığı, bunlarla ilgili neler yapacağımıza çalışarak 8 dakikada uyguladığımızdan karşılığını aldık. Aslında çok güzel fırsatlar var. Bizim oyuna aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor. Ama oyunda bir türlü bu oyuna giremedik. İlk yarıda ayağımızdaki topu kaybettik. Bir duran top verdik rakibe. Devreye de 1-0 önde girdik. Ama oyun bana iyi hissettirmiyordu. İkinci yarı oyunun başlangıcında direkten dönen topun sonrasında geçişten gol yedik. Olabilir, futbolun içinde bunlar var. Karagümrük, Alanya ve bugün Hatay maçında devam eden kırılgan bir yapımız var. Sene başından itibaren camia olarak enerjimizde inişler çıkışlar oluyor.


Bazen teknik olmaz, taktik olmaz, planlamada hata yaparsın, bazen karışık oyun oynarsın. Aradaki kalite farkından dolayı rakip ne yaptı, isteyerek, sonuna kadar seni hataya zorlayarak, mücadele ederek ayakta kalmaya çalıştı. Ama karakter koyarsın, teslim olmazsın. Sene başından beri çok iyi gitmeyen bir durum. Bunun üzerinde çalışmaya ne olduğunu bulmaya çabalıyoruz. Formasyon değiştiriyoruz olmuyor, grup enerjisi yapıyoruz olmuyor. Bir oluyor, bir kayboluyor. Çok sağlıklı bir gidişat değil...


Trabzonspor taraftarından, buraya gelen taraftarlardan özellikle son haftalardaki kaybettiğimiz oyunlardan dolayı ve kötü enerjiden dolayı özür diliyoruz. Tedavi etmeye, düzeltmeye, daha iyisini yapmaya çalışacağız. Mevcut, şu an itibariyle elimdeki mevcut kadro bu. Kötü çocuklar mı, kötü karakterler mi? Hayır değiller. Ancak futbolda kavga etmek, enerji duygu, karakter bunlar başka bir şey. Bugün itibariyle tekrar bunu yaşadık. Bu sağlıklı bir durum değil. Tekrar taraftardan özür diliyoruz. Rakibi de yaptıkları mücadeleden dolayı tebrik ediyoruz.'' diye konuştu.

Comments


bottom of page