top of page
Ara

Abdullah Avcı: ''Kaybettiğinde Değil, Vazgeçtiğinde Yenilirsin''

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor, sahasında Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek zirve yolunda kritik bir galibiyet aldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


Abdullah Avcı Trabzonspor

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-0'lık Başakşehir galibiyetini değerlendirdi.


Avcı, ''Maçın ilk yarısında, akan oyunda ve kale atışlarında baskı planlarımız son derece sağlıklıydı. Bunları çok doğru uyguladık. Yeri geldi, hem akan hem duran oyunda bir stoperi feda ederek yedi kişiyle baskı yaptık. Sonrasında, tabi belki başka pozisyondan da gol yakalayabilirdik ama Baka'nın golüyle 1-0 öne geçtik. İlk yarı itibariyle bir şey vermedik. İkinci yarıya başlarken 2 buçuk bölgede kompakt şekilde kalmak istedik. İkinci golü bulup daha farklı kazanabilmek için bu planı yapmıştık. Rakibimiz bu ligin en iyi organize olan takımı ve topa sahip olarak üstümüze geldiler. Bazen kestik, bazen direkt oyun oynadık. Rakibe pek bir şey vermedik. iniş çıkışların olduğu bir süreçte kazanarak devam etmek bizim için çok önemliydi.


Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin. Trabzonspor, biz hiçbir zaman vazgeçmeden yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz. Başakşehir de biz de sezon başından itibaren 28 resmi müsabaka oynayan takımlarız. Diğerlerinden 2 kat fazla, bu kolay bir süreç değil. Başarılar diliyorum. Oyuncularım bu süreçte hem savunma hem hücumda yaptıkları fedakarlık ve geçişlerdeki yardımlaşmaları ve kazandıkları için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Comments


bottom of page