top of page
Ara

Altay Geriden Geldi, Kazandı | Altay - Tuzlaspor: 3-1

TFF 1. Lig'in 38. haftasında Altay, sahasında karşılaştığı Tuzlaspor'u 3-1 mağlup etti.


Altay - Tuzlaspor maçı 3-1

TFF 1. Lig'in 38. haftasında, Altay ile Tuzlaspor, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadele, siyah beyazlı ekibin 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.


Altay'a galibiyeti getiren golleri, 32. dakikada Arda Gezer, 45+1 ve 63. dakikalarda ise Paixao kaydetti. Portekizli golcü bu galibiyet ile birlikte, gol krallığı yarışında 21 gole ulaşarak zirvedeki yerini korudu. Tuzlaspor'un tek golü ise 28. dakikada Bünyamin Yürür'den geldi.


Bu sonuçla, yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Altay (3B 2G), puanını 40'a yükseltti. Üst üste 3. yenilgisini alan Tuzlaspor ise sezonu 38 puanda kapattı.


Ayrıca, karşılaşmanın hakemi Neslihan Muratdağı, Altay - Pendikspor mücadelesi ile birlikte, Spor Toto 1. Lig'de ilk maçına çıktı.


-


Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Neslihan Muratdağı, Anıl Usta, Ogün Kamacı

Altay: Mustafa Çalışkan, Salih Sarıkaya, Tugay Gündem, Sefa Özdemir, Efe Sarıkaya, Tolga Ünlü (Dk. 67 Enes Yetkin), Arda Gezer (Dk. 67 Murat Berkan Demir), Ceyhun Gülselam (Dk. 86 Enes Öğrüce), Eren Erdoğan, Ali Kızılkuyu (Dk. 75 Caner Baycan), Paixao (Dk. 86 Mehmet Onur Yıldız)

Tuzlaspor: Kurtuluş Yurt, Ogün Bayrak, Gökhan Akkan, Göksu Mutlu (Dk. 46 Awuku), Mehmet Coşkun, Yahaya, Erol Can Akdağ, Bünyamin Yürür (Dk. 77 Enes Said Çınar), Iseka, Muhammed Demirci (Dk. 46 Imbula), Ozan Papaker (Dk. 46 Adeniyi)

Goller: Dk. 28 Bünyamin Yürür (Tuzlaspor), Dk. 32 Arda Gezer, Dk. 45+1 ve 63 Paixao (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 83 Ogün Bayrak (Tuzlaspor), Dk. 89 Murat Berkan Demir (Altay)

Comments


bottom of page