top of page
Ara

Arda Turan'dan Kritik Galibiyet

TFF 1. Lig'in 38. haftasında Eyüpspor, sahasında Ankara Keçiörengücü'nü 2-1 mağlup ederek kritik bir galibiyete imza attı. Eflatun sarılı ekip bu sonuçla, sezonu 62 puanda ve 6. sırada tamamlayarak Play-Off şansı kazandı.


eyüpspor teknik direktörü arda turan

Ligin son haftasında Ankara Keçiörengücü'nü 2-1 mağlup eden Eyüpspor, kritik bir viraj geçti. 14 Nisan'da göreve gelen Arda Turan, eflatun sarılı ekiple ilk galibiyetini aldı. 36 yaşındaki teknik adam, Keçiörengücü karşısında kariyerinin ilk 3 puan sevincini yaşadı.


Eyüpspor teknik sorumlusu Kerem Yavaş, maçın ardından 2-1'lik Keçiörengücü galibiyetini değerlendirdi.


Yavaş, ''Maçtan önce bir dönemi değerlendirmek istiyoruz. Son 1,5 aylık süredi. Takımın başına geçtikten sonra, Arda Hocamızın önderliğinde yaptığımız analizler sonucunda eksik noktaları, doğru noktaları belirledik ve play-off için hazırlıklarımıza başladık. Yani bizim bütün hazırlıklarımız bu dönem içindi. Keçiörengücü maçı da sonucun etkileyeceği, play-off’a girme ya da girememe parametresinden dolayı bizim için aslında play-off’un ilk maçı gibi oldu. İlk maçımızı geçtik. Bugün kazandık ama eksiklerimiz de vardı. Bunları da iyi analiz edip, kendi içimizde düzeltip, İnşallah play-off’ta finale kadar gidip, Süper Lig’e çıkan takım biz olmak istiyoruz” diye konuştu.


Yavaş, Play-Off'taki rakipleri Sakaryaspor için şu ifadeleri kullandı:


''Sakaryaspor’u iki hafta önce gidip canlı izleme şansı da bulduk. Maçlarımız aynı gün değildi, bizim bay olduğumuz haftaydı. İyi bir rakip, iyi seyircisi var. Bir futbol şehri. Güzel bir stat, güzel bir ambiyans. Bizi güzel bir maç bekliyor. Onu söyleyebilirim. Tabii ki planlarımız kazanma yönünde olacak. Çünkü tek maç, bunun telafisi yok. Tek maç olmasından dolayı zor. Hata kaldırmayacak. Bence daha az hata yapan takım yarı finale çıkacaktır diye düşünüyorum.''

Comments


bottom of page