top of page
Ara

Barça'da Yeni Dönem! Hansi Flick Göreve Geldi!

LaLiga ekiplerinden Barcelona, teknik direktörlük görevine Alman teknik adam Hansi Flick'in getirildiğini açıkladı.


barcelona hansi flick

Sezonu kupasız tamamlayan ve şampiyonluk yarışında Real Madrid'e geçiren Barcelona, Xavi Hernandez ile yolları ayırdı.


Katalan ekibi, Hernandez'den boşalan teknik direktörlük görevine Hansi Flick'in getirildiğini duyurdu. Barcelona, Alman teknik adam ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.


Beşinci liman Barça oldu!

59 yaşındaki teknik adam, bugüne dek 4 takımın başında görev aldı. Antrenörlük kariyerine 1996'da amatör bir kulüp olan Bammental'da adım atan Flick, Hoffenheim, Bayern Münih ve Alman Milli Takımı'nı çalıştırdı. Alman teknik adam, 2019-2020 sezonunda Bayern Münih ile 3 kupa kazanma başarısı gösterdi. Ayrıca aynı dönemde alınen 8-2'lik Barcelona galibiyeti oldukça dikkat çekiciydi.


18 ayda 7 kupa!

Son olarak Alman Milli Takımı'nda görev alan 59 yaşındaki teknik adam, kariyerinin son 18 ayda 7 kez kupa sevinci yaşadı. Flick, 2019-2020 sezonunda Bayern Münih ile Almanya Bundesliga, Almanya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanırken, 2020-21 sezonunda da Almanya Süper Kupası, Almanya Bundesliga, UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası sevinci yaşadı.


İlk defa rotadan çıktı

Teknik direktörlük kariyerine 1996'da amatör bir kulüp ile adım atan Flick, kariyeri boyunca birçok kulüpte çalıştı. Yalnızca 4 defa teknik direktörlük yapsa da sportif direktör, yardımcı antrenör olarak çok kez görev aldı. Alman teknik adam 28 yıllık kariyerinde ilk defa Almanya dışında bir takımda kariyer yapmaya hazırlanıyor.

Comments


bottom of page