top of page
Ara

Bodrum FK Süper Lig'de!  Sakaryaspor - Bodrum FK: 1-1 (1-3uz)

Trendyol 1. Lig Play-Off final maçında Bodrum FK, Sakaryaspor'u 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk defa Süper Lig'e çıkmayı başardı.


Şampiyon Bodrumspor Süper Lig'de

Trendyol 1. Lig Play-Off final maçında Sakaryaspor ile Bodrum FK, Yeni Adana Stadyumu'nda karşılaştı. Her iki ekipten de taraftarlar, tribünlerde takımlarını yalnız bırakmadı. Kıran kırana geçen mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle sona ererken, Bodrum FK uzatmalarda bulduğu 2 golle rakibini 3-1 mağlup etti.


Mücadelede gol perdesini açan isim Bodrum FK adına 19. dakikada Gökdeniz Bayraktar oldu. Yeşil beyazlılar böylece ilk devreyi 1-0'lık üstünlükle kapattı. Ayrıca İlk yarının 44. dakikasında Sakaryaspor'da Rajko Rotman kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.


10 kişi mücadele eden Sakaryaspor'da Zdravko Dimitrov 72. dakikada bulduğu golle skoru eşitledi.


Maçın geri kalanında başka gol sesi çıkmaması üzerine karşılaşmada uzatmalara geçildi.


Uzatma bölümünde, 94. dakikada Ondřej Čelůstka ile 2-1 öne geçen Bodrum FK, 103. dakikada Tunahan Akpınar ile farkı 2'ye çıkardı. 105. dakikada son golün sahibi Tunahan Akpınar kırmızı kart gördü.


Böylelikle, Boluspor ve Çorum FK engellerini aşan Bodrum FK, finalde Sakaryaspor'u da 3-1 mağlup ederek adını Süper Lig'e yazdırdı.


Bodrum FK'nın yükselişi!

2022-23 sezonunda tarihinde ilk defa TFF 1. Lig'e yükselen Bodrum FK, ligdeki ilk sezonunu yine 4. sırada tamamlayarak Play-Offlara kaldı. Çeyrek finalde Göztepe'yi, yarı finalde ise Eyüpspor'u eleyen yeşil beyazlı ekip, finalde Pendikspor engeline takılarak elenmişti. Bu sezon yine ligde 4. sırayı alan Bodrum FK, son 3 senede 2 basamak atladı ve Süper Lig'e tırmanmayı başardı.

Comments


bottom of page