top of page
Ara

Bologna'nın Şampiyonlar Ligi Rüyası Gerçek Oldu!

Bologna, Serie A'da gösterdiği sıra dışı performansla tarih yazıyor. Atalanta'nın Roma'yı 2-1 yendiği maçın ardından, Bologna'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kesinleşti.


Bolgna tarih yazdı bologna şampiyonlar liginde serie a haberleri

Geçen sezonu 9. sırada tamamlayan ekip, bu yıl 36. hafta itibarıyla 67 puanla 3. sırada yer alarak büyük bir sıçrama yaptı.


Bu başarının mimarı olan Teknik Direktör Thiago Motta, bu sezon Bologna'nın başında 40 maça çıkarak 21 galibiyet, 13 beraberlik ve 6 mağlubiyetle takımını zirveye taşıdı. Takım, ligde kalan son iki maçında Juventus ve Genoa ile karşılaşacak.


Sezon sonu kontratı sona erecek olan 41 yaşındaki teknik direktörün, sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceği ise merak konusu.


Bologna CEO'su Claudio Fenucci, Motta'nın geleceği hakkında net bir şey söylemese de, Joshua Zirkzee'nin özel bir sözleşmesi olmasına rağmen diğer yıldız oyuncuların takımda kalabileceğini belirtti.


Serie A'da ilk beş sırayı garantileyen Bologna, şehir merkezinde büyük bir kutlama yaptı ve artık Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hazır.


Fenucci, ''Bu başarı, kulübün 60 yıllık tarihinde ilk kez yaşanıyor. Serie B'den başladığımız bu yolculukta sürekli büyüdük ve geliştik. Motta ile birlikte performansımızı ve sonuçlarımızı iyileştirdik'' dedi.


Takım, Atalanta'nın galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilediği için bir günlük izin aldı, ancak herkes bu önemli anı izlemek için antrenman sahasında toplandı.


20 yıldan fazla bir süredir Avrupa kupalarından uzak kalan Bologna, şimdi Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın heyecanını yaşıyor.


Fenucci, ''Takımı güçlendirmek için şimdiden planlar yapıyoruz ve mevcut kadromuzla devam etmeyi umuyoruz'' ifadelerini kullandı.


Bologna'nın Geleceği Belirsiz!

Ancak, teknik direktör Motta'nın sözleşmesinin bitmesine kısa bir süre kala ve Juventus ile adının anılması, takım içinde belirsizliklere neden oluyor.


Fenucci, ''Motta’nın ne yapacağını sadece kendisi biliyor. Onunla devam etmek istiyoruz ve bunu ona ileteceğiz. Bologna’ya getirdiği yeni futbol anlayışı ve tecrübesiyle takımımıza çok şey kattı'' diye ekledi.


Motta, geçen yıl Eylül ayında, lösemiyle mücadele eden ve Aralık’ta hayatını kaybeden Sinisa Mihajlovic’ten görevi devraldı. Fenucci, ''Mihajlovic’in mirası her zaman bizimle. Bize motivasyon ve iş ahlakı aşıladı ve onun sayesinde bu başarıyı elde ettik'' dedi.


Joshua Zirkzee'nin geleceği de belirsiz. Milan, Juventus, Inter, Arsenal ve Aston Villa gibi kulüplerle adı anılan genç yıldızın durumu, takımın geleceği için önemli bir faktör.

Fenucci, ''Takımın istikrarını korumak istiyoruz. Bu yüzden antrenörümüzü ve mümkün olduğunca çok oyuncuyu tutmak istiyoruz. Zirkzee'nin özel bir sözleşmesi var, ancak diğer oyuncuların durumu bizim kontrolümüzde ve kulübümüz finansal olarak sağlam'' şeklinde konuştu.

Comments


bottom of page