top of page
Ara

BURSA YILDIRIMSPOR

Bursa Yıldırımspor, 2000 yılında, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde kurulan futbol kulübüdür. Mavi beyazlı ekip, iç saha karşılaşmalarını 1000 kapasiteli Minareli Çavuş Spor Tesisleri’nda oynamaktadır.


18 sene boyunca yerel amatör liglerde mücadele eden takım, 2017-18 sezonu sonunda A Grubu’nu 2. sırada tamamlayarak Play-Off'lara katılmaya hak kazanmış ve Play-Off grubunda liderlik koltuğuna oturarak Bölgesel Amatör Lig’e terfi etmiştir.


BAL’a çıkmasıyla birlikte, Yıldırım Belediyespor olan adını Bursa Yıldırımspor olarak değiştirmiştir.


2018-19 sezonunda, BAL 8. Grup’ta yer almış ve şampiyonluğu yalnızca 3 puan ile Somaspor’a kaptırarak gelecek sezonu beklemiştir. 2019-20 sezonunda, bu kez 9. Grup’ta yer alan Bursa Ekibi, pandemi nedeniyle son haftaları oynanmayan ligde topladığı 52 puan ile şampiyon ilan edilerek, bir sonraki sezon, tarihinde ilk defa 3. Lig’de mücadele etmeye hak kazanmıştır.


2020-21 sezonunda 3. Lig 4. Grup'ta yer alan Bursa Yıldırımspor, sezonu 56 puan ile (lider Adıyaman FK'dan 1 puan eksik) 2. sırada tamamlamıştır. Play Off'larda mücadele etmeye hak kazanan takım, çeyrek final, yarı final aşamalarını başarıyla geçmiş ancak finalde Isparta 32 Spor'a mağlup olarak elenmiştir.


2021-22 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden takım, 62 puan toplayarak lig üçüncüsü olmuş ve bir kez daha Play Off bileti almış ancak yarı finalde Arnavutköy Belediyespor'a geçilmiştir.


İLGİNİZİ ÇEKECEK BENZER İÇERİKLER

-

İlgili Yazılar

Comentários


bottom of page