top of page
Ara

Doğu Derbisi'ni Urfa Kazandı, Batman Küme Düştü

TFF 2. Lig Beyaz Grubun son haftası Doğu Derbisi'ne sahne oldu. Şanlıurfaspor, kendi sahasında Batman Petrolspor'u 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla Batman Petrolspor, son hafta tüm rakiplerinin puan almasıyla küme hattına geriledi ve lige veda eden son takım oldu.


Urfa Kazandı, Batman petrolspor Küme Düştü  şanlıurfaspor batman petrolspor

TFF 2. Lig Beyaz Grubun 38. haftasında Şanlıurfaspor ile Batman Petrolspor, Şanlıurfa GAP Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.


Son haftalarda yakaladığı çıkışla, küme hattından kurtulan Batman Petrolspor, sezonun son maçında, Doğu Derbisi'nde Şanlıurfaspor ile karşılaştı. Geçen hafta, şampiyonluk şansını kaybeden Şanlıurfaspor, ikinciliği garantilemiş olsa da sezona derbi zaferi ile nokta koymadı hedefledi.


Batman temsilcisi ise son maçından puan veya puanlar bularak ligde kalmayı garantilemek amacıyla sahaya çıktı. Şanlıurfaspor, ilk yarının uzatma bölümünde ve ikinci devrenin ilk dakikalarında bulduğu goller ile, rakibini 2-0 geçerek sezonu 75 puan ile tamamladı.


Ligi 2. sırada bitirerek, doğrudan Beyaz Grup Play-Off etabına finalden dahil olma hakkı kazanan Şanlıurfaspor, Çıkacağı 2 final maçını kazanması halinde Spor Toto

1. Lig'e yükselecek.


Ligde son 4 haftayı kayıpsız geçiren Batman Petrolspor, küme hattının üstünde girdiği son haftada rakipleri İnegölspor, Ispartaspor, Bursaspor ve Nazilli Belediyespor'un puan almasıyla, küme hattına geriled.


Geçen sezon müthiş bir performansla yükseldiği 2. Lig'e veda eden Batman ekibi, ligi 45 puan ile 16. sırada tamamlayarak, 3. Lig'e geriledi.



TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 38. Hafta Sonuçları:

Arnavutköy Bld Gençlikspor - Çorum FK: 2-3

Şanlıurfaspor - Batman Petrolspor: 2-0

Nazilli Belediyespor - Bursaspor: 1-1

İnegölspor - Tarsus İdman Yurdu: 4-0

Düzcespor - Esenler Erokspor: 1-2

Menemen FK - Amedspor: 4-3

24 Erzincanspor - Ankaraspor: 0-0

Somaspor - Afyonspor: 3-2

Isparta 32 Spor - Sivas Belediyespor: 6-0

Haftanın BAY Takımı: Bayburt Özel İdarespor

Comments


bottom of page