top of page
Ara

Emre Belözoğlu: ''İlk 5'te Kalmaya Çalışıyoruz''

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu galatasaray maçı değerlendirme

Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, 1-0'lık Galatasaray yenilgisini değerlendirdi.


Belözoğlu, ''Galatasaray'ı tebrik ederim. 15-20 dakikalık bir süreçte üstümüzde çok net baskı kurdular. Burada, özellikle ön bölgede oynayan iki oyuncumuzun, çok bekleyerek oynamasından kaynaklı açıkla üstümüze geldiler. Biz aslında beklemeye değil, onların, hantal, hatalı pasları sonrası rakibi öne itme yönünde çalışmıştık. Ama bir 20 dakika Galatasaray, oyunu istediği gibi yönetti. 20. dakikadan sonra oyunun bize geldiği anlar var. Değerlendireceğimiz pozisyonlar da çıkarabilirdik. Oyun 30 dakika kadar benim istediğim gibi gitti. 55-60'ta ofansif hamleler yaptık. Ama beklediğim verimi alamadım. Bazen bu planlar karşılığını veriyor, bazen vermiyor. Bundan dolayı üzgünüm. Oyuncu arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bugün 49. maçımızı oynadık. Bizim kadar maç oynayan tek takım Fenerbahçe. Onun dışındaki tüm takımlara baktığımızda bizden çok çok gerideler. Biz yine ön tarafta, ilk 5'te kalmaya çalışıyoruz. Bu sene maalesef 5. takım Avrupa'ya gidemiyor. Ligde 4. olmak adına şansımız devam etse de kolay görünmüyor. İnşallah, kupada final oynayıp, Avrupa Kupaları'na katılmak istiyoruz. Yorucu bir sezondu. Oyuncu arkadaşlarıma mücadelelerinden ötürü teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.



Teknik adam, Galatasaray’ı çalıştırmak isteyip, istemeyeceğinin sorulması üzerine ise, "Ben Fenerbahçeli Emre'yim. Fenerbahçe'de taraftar beni sahiplendi. Fenerbahçe’nin çok zor günlerinde kulüp içinde oldum. Hayat bana, asla büyük cümleler kurmamayı da öğretti. Geçmişte çok büyük cümleler de kullandım. Ben hiçbir zaman Galatasaray'ı çalıştırmam demem ya da başka takım çalıştırmam demem. Ama Fenerbahçeli olduğum gerçeğini değiştirmez bu. Herkes bunu istediği gibi algılayabilir. Herkes istediği gibi düşünebilir. Ben, futbolun hayatımdaki en büyük parçalarından biri olduğunu düşünüyorum. O yüzden, futbola katkı yapmaya teknik adam olarak devam etmek istiyorum. Bu bazen süre ve tecrübe istiyor. Bu mevki, futbolculuğa kıyasla çok daha zor. Benim de gelişeceğim, değişeceğim zamanlarım olacaktır.'' yanıtını verdi.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page