top of page
Ara

Erling Haaland Yine Tarihe Geçti | Premier Lig'in İki Ödülü de ona gitti!

Bu sezon Manchester City formasıyla adeta çılgın bir performans sergileyen Erling Haaland, Premier Lig tarafından hem sezonun futbolcusu hem de sezonun en iyi genç futbolcusu ödülünün de layık görülerek, bu alanda bir ilki başardı.


premier ligde yılın oyuncusu Erling Haaland

Manchester City'nin şampiyon olduğu 2022/23 sezonunda harika bir performans sergileyen Erling Haaland, İngiliz ekibiyle ilk sezonunda, ödülleri de toplamaya devam ediyor.


Premier Lig tarafından sezonun en iyi futbolcusu ödülünü alan Erling Haaland, aynı zamanda sezonun en iyi genç oyuncusu da seçildi. Böylece, aynı anda iki ödülü de kazanan ilk futbolcu oldu.


Bu sezon Premier Lig'de 35 maça 36 gol atan 22 yaşındaki Norveçli forvet, Şampiyonlar Ligi'nde de 10 maçta 12 gol atma başarısı gösterdi.


Ödülün ardınan yaptığı konuşmada Erling Haaland; "Aynı sezonda iki ödülü birden kazanan kazanan ilk oyuncu olduğum için gurur duyuyorum. Bana oy veren herkese teşekkür ederim. Takım arkadaşlarım, menajerim, sahada performans göstermeme yardımcı olan kulüp çalışanları olmasaydı bu ödüller mümkün olmazdı" ifadelerini kullandı.


premier ligde yılın oyuncusu Erling Haaland
Premier Lig'de hem ''Yılın Oyuncusu'' hem de ''Yılın En İyi Genç Oyuncusu'' olan Erling Haaland

Comments


bottom of page