top of page
Ara

Ertuğrul Sağlam: ''Bizim Takım Bu Değil''

TFF 1. Lig'in ilk haftasında Kocaelispor, sahasında karşılaştığı Manisa FK'ya 2-0 mağlup oldu. Yeşil siyahlı ekibin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Ertuğrul Sağlam maç sonu basın açıklama

Kocaelispor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 2-0'lık Manisa FK yenilgisini değerlendirdi.


Sağlam, ''İlk karşılaşmanın önemi bizim için çok fazla. Sezona iyi başlangıç yapabilmek, geleceğe daha umutla bakabilmek, taraftarı mutlu edebilmek için çok kazanmak istedik. Fikstür dezavantajı şu şekilde karşımıza çıktı, ligin iddialı iki takımıyla sezona başlıyoruz; Manisa ve Eyüp. Şunu gördük ki Manisa iyi bir takım olmuş. Daha organize, oyunun belli bölümlerinde hakimiyeti eline alan görüntü ortaya koydu. Aslında maça iyi başladık. İlk 20 dakika oyunu yönlendiren, topa hakim olan taraf bizdik. Çok net pozisyonlarımız olmasa bile rakip kaleye birçok defa geldik. Orada sayısal anlamda çoğunluk oluşturamadık rakibin ilk golündeki gibi kendi oyuncularımızı topla buluşturamadık.Bu gibi eksikliklerimiz gole ulaşmamıza engel oldu. Gole kadar da oyun dengede gidiyordu. Basit bir hatayla maalesef golü yedik. Sonrasında oyunu rakip alana yıktık. Net pozisyonlarımız da var. Değerlendiremeyince, son dakikada risk aldığımız anda yediğimiz gol maçı bu hale getirdi.'' diye konuştu.


Teknik adam sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:


''Şunu samimiyetle söylüyorum; bizim takım bu değil. Yeni gelen transferlerimizle takımımız daha değişik havaya bürünecek. Keşke daha evvel gelselerdi diyoruz ama maalesef sıfırdan takım yapmanın zorluklarını yaşıyoruz. Biz bu ligin yeni takımıyız. Geçen sene 0 yabancıyla oynamış, bu sene bütün yabancılarını yeni transfer etmek zorunda takımız. Geçen sezonki takımdan 6 oyuncumuz var. Ben şimdi ne anlatırsam anlatayım, hiçbir şekilde mağlubiyetin mazereti olmaz. Üzgünüz tabi ki. Taraftarımız az sayıda da olsa bugün geldi ve coşkuyla bizi destekledi. Onlara 3 puan hediye etmek istiyorduk ama olmadı. Üzgün olmakla beraber daha sezonun başı ve kafamızı yere koyup gelecek adına karamsar tablo çizmemize hiç gerek yok. Bizim takım bu değil. Önümüzdeki hafta sonunda herkes çok daha farklı bir takım görecek.''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page