top of page
Ara

Ertuğrul Sağlam'dan Galibiyet Değerlendirmesi

Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında sahasında Altay'ı 3-2 mağlup eden Kocaelispor, sezonun ilk galibiyetini aldı. Yeşil siyahlı ekibin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


kocaelispor ertuğrul sağlam maç sonu açıklama

Kocaelispor, ligin 3. haftasında İzmir temsilcisi Altay ile karşı karşıya geldi. Körfez mücadeleden 3-2'lik skorla galip gelirken maça damga vuran enteresan bir olay yaşandı. Mücadelenin 73. dakikasında duran top savunması sırasında omzu yüzüne çarpan Ceyhun Gülselam'ın omzunu ısıran Fofana, kırmızı kart ile oyundan atıldı. Kocaelispor'un 10 kişi kalması üzerine ataklarını sıklaştıran Altay maçı 3-0'dan 3-2'ye getirse de 3 puan Körfez'in oldu.


Kocaelispor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.


Sağlam, ''Eyüp maçı sonrasında şunları söylemiştim; yeni oyuncuların katılımı ve onlarla 4-5 dahi antrenman yaparak önümüzdeki hafta çok daha iyi Kocaelispor izlettirme sözünü vermiştik. Yine bu maçtan önce de söyledim. Bugün biz çok mükemmel işler, kusursuz işler yapacak değiliz ama daha iyi bir takım görüntüsü, futbol adına daha güzel şeyleri futbolcularımız uygulayacak dedik. İki hafta kaybettikten sonra çok kritik bir maç oynadık. Oyuncularımız hakikaten sorumluluk aldı. Özellikle ilk devre çok iyiydi. Maçı iki bölüme ayırmak istiyorum, sonrasında zaten parça parça başka senaryolar çıktı. Ama ilk yarıda oyunun hakimi bizdik. Bunu oyuncularımdan özenle istedim, başlangıçta oyunu elimize alalım diye. Burada taraftarımızın desteğini de arkamıza almak amacımızdı. Maça iyi başladık, önde baskıyı kurduk, taraftarı heyecanlandırdık. Onları da yanımıza alınca gücümüz biraz daha arttı. Sonrasında iki güzel gol attık, ikisine de antrenmanda çalışmıştık. İlk devreyi istediğimiz gibi bitirdik.'' diye konuştu.


Teknik adam sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:


''İkinci yarı, tabi Türk futbolunun hastalığı bu. Soyunma odasında da oyuncularımdan ikinci yarıya iyi başlamayı, topu rakibe vermemeyi istedim. Rakibe oyunu vermedik, kalemizde pozisyonda görmedik, oyun dengeli gitti. Ta ki Fofana’nın çok gereksiz bir şekilde kırmızı kart gördüğü dakikaya kadar her şey istediğimiz gibiydi. Sonrasında aklımızda başka oyuncu değişikliği vardı ama merkezde eksilince o tür oyuncuları aldık. Ve Emir tercihi yaptık. Belki birçok insan şaşırmıştır ama orada rakipten kısalmıştık, fiziksel dezavantajı ortadan kaldırmalıydık. O bizi biraz rahatlattı, 3-0’e getirdik. Sonrasında pozisyon da bulduk ama çok basit bir gol yedik. Penaltıyı zaten söylemek istemiyorum, bize hiç yakışmayacak bir penaltıydı. Çok rahat geçmesi gereken, taraftarımızın keyifle izlemesi gereken maç son bölümde biz işkenceye çevirdik. Sonuç itibarıyla kazanmak ve 3 puan almak bizim için önemliydi'' diye konuştu.


Fofana'nın gördüğü kırmızı karta değinen Sağlam, şu ifadelere yer verdi:


''Üzülerek, samimiyetle söylemek istiyorum; Fofana’nın yaptığı hareketi hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Kendisiyle de konuştuk. Kendisi de çok üzgün, 'gençliğime, heyecanıma verin' dedi. Ben hem oyuncum hem takımım adına tüm ülke spor kamuoyundan özür diliyoruz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla İnşallah son olur. Fofana tabi genç bir oyuncu, üzgün, arkadaşlarından özür diledi. Çok da fazla uzatmadan bu mevzuyu kapatmak istiyorum''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page