top of page
Ara

Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün İstifa Etti

Spor Toto 1. Lig Play-Off yarı finalinde elenen BB Erzurumspor’da Başkan Ömer Düzgün, Erzurumspor Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.



Konuşmasında, Süper Lig'e çıkan Bereket Sigorta Ümraniyespor, MKE Ankaragücü ve İstanbulspor'u tebrik eden Düzgün, "Süper Lig'e çıkan takımlar kutluyorum ama nasıl çıktıklarına baktığımızda hakkıyla çıkan da şansıyla çıkan da var. Futbol sadece sahada oynanmıyor bunu gördük, masada da oynayacaksın. Bu çok açık ve net." ifadelerini kullandı.


''Bizim geçtiğimiz yıllarda da masada kaybettiğimiz zamanlar vardı.''


Düzgün, önceki yıllarda takım olarak çeşitli haksızlıklara maruz bırakıldıklarını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Bizim geçtiğimiz yıllarda da masada kaybettiğimiz zamanlar vardı. İklim şartları, diğer bölgelere uzak oluşu, hakemlerin adaletsizliği bu takımı zaman zaman sıkıntılara soktu. Bu sezon da aynı sıkıntılar oldu. Yorum yapmakla olmuyor çünkü söylediğin sözler yerini bulmuyor. Kimsenin olaylara hakkaniyetle baktığı yok. Defalarca TFF Başkanı ve yöneticilerini ziyaret ettiğimiz zamanlar oldu. İstediğimiz şeyleri söyledik ama onlar kendi bildiklerini okudular. Bunu en son Erzurum'daki İstanbulspor maçında gördük."


Süper Lig'e çıkan 3 takımla herhangi bir sorunlarının olmadığını dile getiren Düzgün, "Ben bunları söylerken amacım Süper Lig'e çıkan takımların başarısına gölge düşürmek değil. Buraya kadar gelen bir takım, bir golle eleniyor. Aslında bir başarısız değiliz ama başarısız olmak için bir takım eylemler gölge düşürüyor. Hiç kimse bize ayrımcılık yapmadı, sadece rakiplere ayrımcılık yapıldı. Biz yönetimle elimizden geleni yaptık vicdanımız rahat ama kısmet böyle oldu." diye konuştu.


''Toplamdaki borcumuz 97 milyon lira''


Kulübün borçlarına da değinen Ömer Düzgün,

''Bu takıma sezon sonunda borcumuz 17 milyon lira. 2021-2022 sezonunda 27 Haziran’dan sonra almış olduğumuz futbolcular ve giderler dahil olmak üzere toplam sezon sonundaki borcumuz 17 milyon liradır. Erzurumspor’un tarihindeki 17 milyon borçla bitirmiş tek sezonudur. Birer maaş yabancılara, ikişer maaş da yerli futbolcularımıza borcumuz var. Geçmişten kalan takımın borcu ise 3,5 milyon Euro da tahtada kapalı borcumuz var. Toplamdaki borcumuz 97 milyon lira.” diye devam etti.


Onursal başkan Mehmet Sekmen'e göreve devam edemeyeceğini bildiren Düzgün, yaklaşan kongrede aday olmayacağını ancak o vakte kadar elinden geleni yapacağını ifade etti.

Comments


bottom of page