top of page
Ara

Eski Şampiyonlar Küme Düştü, Everton Tek Golle Tutundu

İngiltere'de, Southampton'ın ardından Leeds United ve Leicester City de Premier Lig'e veda etti.


premier lig küme düştü

Premier Lig'de 2022-23 sezonunun sona ermesinin ardından, nefes kesen küme yarışında Leeds United, Leicester City ve Southampton lige veda eden ekipler oldu.


Leeds United, son hafta sahasında Tottenham'a 4-1 mağlup oldu ve 31 puanla 19. sırada kaldı. West Ham United'ı 2-1 yenen Leicester City ise, Everton'un haftayı galip kapatması ile 34 puan ile 18. sırada kaldı. Ligin son 13 haftasında galibiyet yüzü görmeyen Southampton ise 25 puan ile son sırada yer aldı.


Ligdeki kaderini son haftaya bırakan Everton, sahasında Bournemouth'u 1-0 mağlup ederek, son dönemlerde olduğu gibi yine son anda lige tutunmayı başardı.

2015-16 sezonunda şampiyonluğu ile büyük yankı uyandıran ve iki sezon önce FA Cup'ı müzesine götüren Leicester City beklenmedik bir şekilde lige veda etti.


3 şampiyonluğu ve 1 FA Cup'ı bulunan Leeds United, ligin son 4 haftasında Big Sam lakaplı deneyimli teknik adam ile anlaşmış ve ligde kalmaları halinde 2.5 milyon Sterlin'lik bonus teklif etmişti. Ancak Big Sam ile beklediği çıkışı yakalayamayan Leed United son 4 haftada 1 beraberlik ve 3 yenilgi üzerine, teknik adam ile yolları ayırdı.

Comments


bottom of page