top of page
Ara

Eyüpspor Kupasına Kavuştu! | Arda Turan: ''Bu Semtin Hakkını Vermeye Çalışacağız''

Trendyol 1. Lig'de 2023-24 sezonunu lider olarak tamamlayan Eyüpspor, şampiyonluk kupasını kaldırdı.


eyüpspor kupa töreni

Trendyol 1. Lig'in 34. haftasında Erzurumspor ile Eyüpspor, Ümraniye İlçe Stadı'nda karşılaştı. Erzurumsporlu oyuncular, Süper Lig'e çıkmayı başaran Eyüpspor'u sezonun son maçında sahaya gelirken alkışlarla karşıladılar.


eyüpspor ligin son maçı

Nefes kesen mücadele, eflatun sarılıların 4-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Eyüpspor'a galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Regattin (P), 30. dakikada Svit Seslar, 36. dakikada Thuram (P) ve 78. dakikada Ampem kaydetti. Bu sonuçla sezonun en farklı galibiyetlerinden birini alan Eyüpspor, puanını 75'e yükselterek sezonu lider olarak tamamladı.


Mücadelenin ardından düzenlenen kupa töreninde eflatun sarılı ekip şampiyonluğu, teknik heyet ve deplasman tribünündeki taraftarı ile kutladı.


eyüpspor teknik direktörü

Eyüpspor ile teknik direktörlük kariyerinin ilk sınavında şampiyonluk yaşayan Arda Turan, sezonun son mücadelesinin ardından açıklamalarda bulundu.


Teknik adam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


''Ligin ikinci haftasında aldık liderliği. Bugün de çok şükür lider tamamladık. Takımım, gol ortalamasını kırarak, en çok topa sahip olarak, en çok koşarak birçok rekoru alt üst etti. O yüzden herkese çok teşekkür ediyorum. Ekibime, tüm personele, başkanımıza çok teşekkür ediyorum ama her zaman oyuncular çok önemliler, çok kıymetliler. Beraber çok iyi hareket ettiler. Tabii ki iyi oyuncular ama iyi oyuncuları beraber oynatmak önemli bir erdemdir. Bu ülkede çok büyük takımlar kuruldu ama şampiyonluk kazanamayan bir sürü takım var. O yüzden futbolda bazı söylemlerin taktiğin, sistemin, çalışmanın önüne geçmemesi lazım. O yüzden ekibimle, oyuncularımla gurur duyuyorum. Eyüp’e hayırlı olsun. Eyüp, birçok il gibi potansiyeli olan bir semt. İnşallah bu semtin hakkını vermeye çalışacağız Süper Lig’de''

İlgili Yazılar

Comentarios


bottom of page