top of page
Ara

Francesco Farioli: ''Buraya Geldik Oynadık Fakat Olmadı''

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Alanyaspor, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'a 3-0 mağlup oldu. Alanyaspor teknik direktörü Francesco Farioli karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


Alanyaspor teknik direktörü Francesco Farioli

Alanyaspor teknik direktörü Francesco Farioli, 3-0'lık Beşiktaş yenilgisini değerlendirdi.


Farioli, ''Bugün zor olacağını biliyorduk. Beşiktaş’a karşı bu müthiş atmosfer önünde futbol oynamaya çalıştık. Beşiktaş gibi bir takıma karşı oynuyorsunuz çok kaliteli oyuncular var. İlk dakikalarda yakaladığımız pozisyonlar ile golü bulsak oyun dinamiği farklı bir yöne doğru gidebilirdi. Golden sonra da pozisyonlar bulduk, baskıyı bırakmadık. Buraya geldik oynadık fakat olmadı.


Çok çalışıyoruz bir fikrimiz, oyun stilimiz var. Bunu uygulamaya çalışıyoruz. Ligde en fazla genç oyuncuyla oynayan takımlardan biriyiz. Takım genç olduğu için öğrenme sürecinde inişler çıkışlar oluyor. Oyuncuların genç olması özellikle geriye düştüğümüzde reaksiyon veremememize neden oluyor. Oyuncularımız emek veriyor ama bazı noktalarda tecrübe eksiliği oluyor tabi. Genç bir takımız çalışmaya devam ediyoruz.'' diye konuştu.


Türkiye'de çalıştığı için mutlu olduğunu belirten İtalyan teknik adam, "Türk futbolu bana çok şey kattı. Kariyerime burada başladım. Türk futbolunun gerektiği değeri görmediğini düşünüyorum. Küçümsenmeyecek kalitede bir lig. Mutluyuz, çalışmaktan zevk alıyoruz. Tesisler, yurt dışında görülmeyecek bir şekilde...'' ifadelerini kullandı.

留言


bottom of page