top of page
Ara

Galatasaray'da Kiralık Oyuncularda Son Durum

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası arenalarında mücadele edecek olan Galatasaray, transfer düğmesine bastı. Sarı kırmızılı ekip, mevcut kadroyu fazla bozmadan güçlendirmek isterken, sezonun sona ermesiyle birlikte gözler kiralıktan dönen oyunculara çevrildi.


galatasaray kiralık oyuncular

Galatasaray'da, kiralık sözleşmeleri sona eren Hakim Ziyech, Carlos Vinicius ve Tanguy Ndombélé ile yollar ayrılırken, Zaniolo, Yunus Akgün, Cicaldau gibi isimler takıma geri dönüyor.


İşte sarı kırmızılı ekipte, kiralıktan dönen oyunlar:


Nicolo Zaniolo (Aston Villa), Yunus Akgün (Leicester City), Emin Bayram (Westerlo), Leo Dubois (Başakşehir), Alexandru Cicaldau (Konyaspor), Yusuf Demir (Basel), Patrick van Aanholt (PSV), Kazımcan Karataş (Ankaragücü), Taylan Antalyalı (Samsunspor), Mathias Ross (Nijmegen), Halil Dervişoğlu (Hatayspor), Metehan Baltacı (Eyüpspor), Eren Aydın (Çorum FK), Batuhan Şen (Gaziantep FK), Siraçhan Nas (Ümraniyespor), Kaan Arslan (Vanspor), Emirhan Kayar (Beyoğlu Yeni Çarşı), Baran Aksaka (Gençlerbirliği), Atakan Ordu (Kırıkkale FK), Berk Balaban (Ispartaspor), Caner Doğan (Sarıyer)


Galatasaray'ın geçen sezon ara transfer döneminde Roma’dan 16.5 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında transfer ettiği Zaniolo, bu sezon başında satın alma opsiyonu ile Aston Villa'ya kiralanmıştı. İngiliz basınına göre Aston Villa'nın satın almayı düşünmediği 24 yaşındaki oyuncu, Galatasaray'a geri dönecek. Galatasaray ile 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan İtalyan oyuncu, Serie A'da oynamak istediğini belirtirken, yeni sezon yapılanmasında da kendisine yer bulamadı. Zaniolo'nun, İtalya'da bir ekiple anlaşma sağlaması bekleniyor.


Okan Buruk'un kadroda düşünmediği ve sezonu Konyaspor'da geçiren Cicaldau için ise Süper Lig'in yeni ekibi Bodrum FK'nın talip olduğu iddia edildi.


Yeni sezonda rotasyonu güçlü bir kadro hedefleyen Okan Buruk, başarılı bir sezonu geride bırakan Yunus Akgün'ü takımda görmek istediğini belirtti. 23 yaşındaki oyuncunun yeni sezonda Galatasaray'ın kadro yapılanmasında yer alması bekleniyor.


Sezonu Belçika'da geçiren Emin Bayram, takıma geri dönecek bir diğer isim oldu. Galatasaray, hem Türk oyuncu kontenjanı hem de sık forma şansı bularak kendini geliştirmesi nedeniyle Emin Bayram'ı kadroya katmayı planlıyor. Ancak 21 yaşındaki oyuncunun, ilk 11'de oynamak istediğini teknik heyete ilettiği biliniyor.


Kiralık olarak Başakşehir'de forma giyen Leo Dubois'in takımdaki akıbeti ise kamp programı sonrasında belli olacak. Okan Buruk'un, Fransız oyuncunun hazırlık dönemindeki performansıa göre karar vermesi planlanıyor.

תגובות


bottom of page