top of page
Ara

Galatasaray'dan 23. Şampiyonluk!

Spor Toto Süper Lig'in 36’ncı haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 4-1 mağlup eden Galatasaray, bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Haftayı 85 puan ile zirvede tamamlayan sarı kırmızılı ekip, 23. şampiyonluğuna ulaştı.


galatasaray şampiyon oldu

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray, Ankaragücü deplasmanına konuk oldu. Sarı kırmızılılara 4-1'lik galibiyeti getiren golleri, Mauro Icardi (2), Barış Alper Yılmaz ve Sergio Oliveira kaydetti.


icardi takımda kalacak mı

Sarı kırmızılı ekibin Arjantinli yıldızı Icardi, bu karşılaşma ile birlikte gol sayısını 21'e çıkardı. Deneyimli golcü ayrıca, çıktığı 23 resmi karşılaşmada, 7 asist kaydederek, toplamda 28 gole doğrudan katkı sağladı.


kerem aktürkoğlu takımda kalacak mı

Galatasaray'ın bir diğer başarılı golcüsü Kerem Aktürkoğlu, şampiyonluğu getiren galibiyette 3 asistlik katkıda bulunarak büyük beğeni topladı. 24 yaşındaki golcü, bu sezon çıktığı 33 resmi karşılaşmada, 9 gol, 11 asistlik bir performans sergiledi.


okan buruk şampiyonluk açıklama

Galatasaray tarihinde, Hamza Hamzaoğlu'nun ardından hem oyuncu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ikinci isim olan Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'de ikinci şampiyonluk sevincini yaşadı. 49 yaşındaki teknik adam, 2019-2020 sezonunda Medipol Başakşehir ile şampiyonluğa ulaşmıştı. Ayrıca, Akhisarspor Belediyespor ile 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerindeki üçüncü kupayı kaldırdı.


muslera şampiyonluk açıklama

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, 2011-12 sezonundan bu yana giydiği sarı kırmızılı forma ile 6. şampiyonluğuna ulaştı. Uruguaylı golcü böylelikle Şenol Güneş'e ait olan 'Süper Lig'de en fazla şampiyon olan kaleci' rekorunu egale etti.


galatasaray şampiyonluk istatistikleri

Sarı kırmızılı ekipte, bu sezon resmi maçlarda forma giyen futbolcuların 20'si, kariyerlerinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. İşte o isimler:


''Okan Kocuk, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Mathias Ross, Emin Bayram, Sam Adekugbe, Kazımcan Karataş, Sacha Boey, Leo Dubois, Berkan Kutlu, Nicolo Zaniolo, Juan Mata, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Milot Rashica, Yusuf Demir, Dries Mertens, Hamza Yiğit Akman ve Özgür Baran Aksak''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page