top of page
Ara

Göztepe'nin 2022/23 Sezonu Transfer Raporu

Yeni sezonda, 5 yıl aradan sonra TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan Göztepe, kadrosunda radikal bir değişime imza attı. 7'si kiralık 26 oyuncusu ile yolları ayıran İzmir ekibi, 25 oyuncu ile anlaşmaya vardı. İşte 2022/23 yaz transfer döneminde Göztepe'de biten tüm imzalar...


göztepe transfer

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de istediği performansı gösteremeyerek küme düşen Göztepe, kadrosunda köklü değişikliğe gitti. 7'si kiralık 26 oyuncusu ile yolları ayıran İzmir ekibi, 25 oyuncu ile sözleşme imzaladı.


Golcüleri Cherif Ndiaye, Adis Jahovic ve Ege Özkayımoğlu ile yolları ayıran İzmir ekibi, KV Oostende'den Marko Kvasina ile Altınordu'dan Hüsamettin Yener'i bonservisiyle, E. Frankfurt'tan Ali Akman'ı ise kiralık olarak kadrosuna kattı.


Orta sahada, FC Barnsley'den Romal Palmer, Bursaspor'dan Tuğbey Akgün, Başakşehir'den Emre Çolak, Città Varese'den Kenneth Obinna Mamah, Galatasaray U17'den Berkay Atay bonservisiyle, Cincinnati'den Isaac Atanga, Hertha BSC II'den Mesut Kesik, Beşiktaş'tan Ajdin Hasic ve Emirhan Delibaş takviye edildi. Altyapıdan Cengizhan Şen ve Izzet Furkan Malak kadroya katıldı. Ayrıca, geçtiğimiz sezon Nazilli Belediyespor'da kiralık olarak forma giyen Efe Binici, yeni sezonda sarı kırmızılı formayla mücadele edecek.


Defansta, Fenerbahçe U19'dan Uğur Kaan Yıldız ile Emir Ortakaya (kiralık), 1461 Trabzon'dan Emre Gedik, Trabzonspor'dan İsmail Köybaşı, Tuzlaspor'dan Tarık Çamdal, FSV Frankfurt'tan Lukas Gottwalt ile anlaşma sağlandı. Altyapıdan 17 yaşındaki stoper Alihan Al profesyonel kadroya alınarak 3 yıllık sözleşme imzalandı.


Kalecisi İrfan Can Eğribayat'ı 1 yıllığına Fenerbahçe'ye kiralayan Göztepe, Kenan Piric ve Eren Bilen ile yolları ayırdı. Yeni sezonda, Başakşehir'den Berkin Özgür ve Gaziantep FK'dan takviye edilen Ekrem Kılıçarslan, sarı kırmızılıların kalesini koruyacak.


Göztepe, yeni sezonun açılış maçında, 14 Ağustos'ta, deplasmanda Sakaryaspor ile karşılaşacak.

Comments


bottom of page