top of page
Ara

Muhteşem Sezona Muhteşem Son! | Göztepe Kupasını Aldı!

Ligin 32. haftasında, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Göztepe, sezonun son maçının ardından kupasını aldı.


göztepe şampiyonluk kupasını aldı

Başarılarla dolu bir sezonu geride bırakan Göztepe, 2 sezon aradan sonra yeniden Süper Lig'e dönmeye hazırlanıyor. Sarı kırmızılı ekip, ligin son haftasında oynanan Bodrum FK maçının ardından iki haftadır beklenen kupa törenini gerçekleştirdi.


Karşılaşmanın ardından Gürsel Aksel Stadyumu'nun ortasına dev bir platform kuruldu. Oyuncular ve teknik heyet teker teker sahneye çağırılırken, tribünler de alkışlar ve marşlar ile eşlik etti.


Kulüp başkanı Rasmus Ankersen ve diğer yöneticiler de törende yerlerini alırken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi sarı kırmızılılara kupasını takdim etti.


göztepe şampiyon oldu

Göz-Göz'ün Muhteşem Sezonu!


Sezona Sırp teknik adam Radomir Kokovic yönetiminde ayak basan Göztepe, ligin ilk 5 haftasında yalnızca 1 galibiyet alabildi. İlk 5 haftanın ardından 5 maçlık bir galibiyet serisi tutturan sarı kırmızılı ekibin yükselişi bu dönemde başladı. Ancak daha sonra üst üste alınan Kocaelispor ve Erzurumspor yenilgilerinin ardından Kokovic ile yollar ayrıldı ve göreve Bulgar çalıştırıcı Stanimir Stoilov getirildi.


Stoilov ile ortak bir DNA yakalayan Göz Göz, yeni teknik direktörü ile 4 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. Ligin ikinci devresinde yalnızca 1 yenilgisi (Kocaelispor 3-2) bulunan Göztepe, Stoilov yönetiminde iç sahada yenilgi yüzü görmedi.


İkinci devrenin ilk haftasından itibaren ikincilik koltuğunu devralan Göztepe, son haftaya kadar koltuğunu kaptırmadı. Hatta ligin son haftasında liderliğe yükselme ihtimali bulunan sarı kırmızılı ekip, Eyüpspor'un galibiyet alması ile ikinci sıradan şampiyonluk yaşadı.


göztepe teknik direktör stanimir

'Stanimir Stoilov'


Bulgar teknik adam, son olarak ülkesi ekiplerinden Levski Sofia'da görev almıştı. Teknik direktörlük kariyerinde Bulgaristan ve Kazakistan'da çeşitli başarılar elde eden Stoilov, Kazak ekibi Astana ile 4 kez lig ve 1'er defa kupa ve süper kupa şampiyonluğu yaşarken, Bulgar ekibi Levski Sofya ile 2 lig, 3 kupada ve 2 süper kupa sevinci tattı.


Göztepe'ye gelişi ile farkını ortaya koyan 57 yaşındaki çalıştırıcı, sarı kırmızılı ekip ile 22 maçta 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.


Göztepe'nin başında 2.27'lik bir puan ortalaması tutturan Stoilov, 2.21 puanı bulunan şampiyon Eyüpspor'un teknik direktörü Arda Turan'un da önüne geçti.


göztepe en golcü oyuncu

Göz-Göz'ün en golcüsü kaptan!


Bu sezon ligde bulduğu 60 gol ile lider Eyüpspor'un (77) arkasından ikinci sırayı alan Göztepe'de, en golcü isim takım kaptanlarından Yalçın Kayan oldu. Sarı kırmızılılar gol krallığı listesinde ilk 10'a giremese de Kaptan Yalçın, bulduğu 9 gol ile takımına birçok kritik galibiyeti armağan etti.

Commenti


bottom of page