top of page
Ara

Göztepe Süper Lig'e Geri Döndü!

Trendyol 1. Lig'in 34. haftasında sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Göztepe, bitime 2 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.


Göztepe Süper Lig'e Geri Döndü

Göztepe, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 77'de Fıratcan Üzüm ve 90+2'de Lundqvist'in golleri ile 2-0 mağlup etti. İzmir temsilcisi böylelikle Eyüpspor'un ardından Süper Lig'e yükselen ikinci ekip oldu.


Geçen sezon kapıdan döndü


2021-22 sezonu sonunda, 5 yıldır mücadele ettiği Süper Lig'e veda eden Göztepe, TFF 1. Lig'e gerilemişti. Geçen sezon 1. Lig'de zirve yarışı veren sarı kırmızılılar, ligi 60 puan ile 7. sırada tamamlayarak Play-Off bileti aldı. Play-Off çeyrek finalinde Bodrum FK engelini aşamayan Göztepe, böylelikle Süper Lig'in kapısından dönerken, Bodrum ekibi finalde Pendikspor'a elendi.


İlk 3 hafta galibiyet yok


2023-24 sezonuna iyi bir başlangıç yapamayan sarı kırmızılı ekip, ligin 3 haftasını galibiyet alamadan geride bıraktı. İlk 5 haftada yalnızca Altay karşısında 3 puan alan Göztepe, ligin 13. haftasında Stanimir Stoilov'un göreve gelmesiyle yükselişe geçti. Bulgar teknik adam yönetiminde yalnızca 2 yenilgi alan Göztepe, iç sahada mağlubiyet yüzü görmedi. Bitime 2 hafta kala 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 66 puan toplayan sarı kırmızılılar, Süper Lig'e yükselmeyi başardı.


Göz-Göz'ün yeri Süper Lig!


1925 yılında kurulan ve uzun süre yerel liglerde mücadele eden Göztepe, 1959'da Süper Lig'in kurulması ile direkt olarak ülkenin en üst düzey ligine terfi almıştı. Tarihinde 31 sezon Süper Lig, 27 sezon 1. Lig, 5 sezon 2. Lig, 3 sezon 3. Lig ve 1 sezon amatör ligde mücadele eden sarı kırmızılılar, tarihinin en uzun dönemini Süper Lig'de geçirdi. İzmir ekibi ayrıca Süper Lig'e geri döndüğü 2024-25 sezonu ile birlikte kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlayacak.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page