top of page
Ara

İskenderunspor'a Transfer Yasağı

2022-23 sezonunda TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan İskenderunspor, yapılan transferler ile adından söz ettiriyordu. Ancak Kulüp Başkanı Hasan Bolat, geçen sezon başında anlaşma sağlanılan Teknik Direktör Ümit Karan'ın yardımcısı Emrah Volkan Sayılgan'ın takıma transfer yasağı koydurduğunu açıkladı.


İskenderunspor'a Transfer Yasağı

İskenderunspor kulübü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


“2021-2022 futbol sezonunu başlangıcında, takımımızda Teknik Direktör Ümit Karan’ın yardımcısı olarak kısa bir süre görev yapan Emrah Volkan Sayılgan’ın o dönem alacağı tüm maaş ödemeleri, Teknik Direktör Ümit Karan’ın hesabına yatırılmış ve Emrah Volkan Sayılgan da maaşını Teknik Direktör Ümit Karan’ın hesabından almıştır.


Gelinen süreçte, Kulübümüzün tamamen iyi niyet çerçevesinde yaptığı bu uygulamanın, maalesef fırsatçılığa ve suistimale dönüştüğünü görmekteyiz.


Yardımcı Antrenör Emrah Volkan Sayılgan, kendi abisi ve aynı zamanda menajeri ile birlikte, tüm maaşlarını teknik direktör hesabı üzerinden eksiksiz bir şekilde almasına rağmen, ‘Maaş ödemesi almadım’ diyerek şark kurnazlığına başvurup, tekraren maaş talebinde bulunmuştur. Yine aynı dönem içerisinde Kulübümüz tarafından birçok kez göreve çağrılan Emrah Volkan Sayılgan, rapor alarak çoğu antrenmanlara katılmamış ve iyi niyetimizi suistimal etmiştir.


Gelinen noktada, Emrah Volkan Sayılgan’nın kurnazlığından dolayı, Kulübümüz maalesef Türkiye Futbol Federasyonu’ndan transfer yasağı alınmıştır.


Sürece dair değinmek istediğimiz bir diğer konu da Emrah Volkan Sayılgan’ın Avukatı olan Erdan Sevdimbaş’ın konunun tüm detaylarına hakim olmasına rağmen, Kulübümüzün ilişkilerini kullanarak bu yasak kararını aldırmıştır.


Bu durumun yaşanması, en hafif tabirle, Türk futboluna sürülen kara bir lekedir. TFF eski Hukuk Kurulu’nun, özellikle bazı Avukatlarla ikili ilişkileri neticesinde, hukuka çok uzak ve anlam verilemeyen kararların çıktığı da futbol kamuoyunun malumudur. Çok zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veren alt lig kulüpleri, bu veya buna benzer konularda üvey evlat muamelesi görmemeli, aksine kulüplere sahip çıkılmalı ve en doğru karar elbette ki alınmalıdır.


TFF eski Hukuk Kurulu’nun Avukatlar ile olan ikili ilişkileri konusunda yakın takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bu vesileyle, yeni Hukuk Kurulu’nun en doğru ve tarafsız kararlar vereceğini ümit ediyor ve görevlerinde başarılar diliyoruz.

Bizler, her şeye rağmen inanıyoruz ki, günün sonunda hak yerini bulacaktır. Türk futbolunun gelişimi için de tüm paydaşlarımızla birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz. Ama unutmayalım ki doğruluktan, dürüstlükten ve adaletten uzak bu tür zihniyet ve düşünceler içimizde olduğu sürece, maalesef ki futbolumuz bir gram dahi ilerlemeyecektir.


Değerli futbol kamuoyu, yaşadığımız bu talihsiz olayla ilgili sizleri bilgilendiriyor, değerli kulüplerimizin benzer olayları yaşamaması adına da bu tür zihniyetlere asla imkan ve fırsat vermemesi gerektiğine inanıyoruz.


Son olarak, yukarıda ismini belirttiğimiz yardımcı antrenör ile çalışan hiçbir kulüp ile iletişimde veya bağlantıda olmayacağımızı da bildiririz. Saygılarımızla…”



BOLAT: TRANSFER YASAĞINI KALDIRIYORUZ


Kulüp Başkanı Hakan Bolat, transfer yasağını kaldıracaklarını ve 4 transfer daha yaparak sezona başlayacaklarını söyledi. Bolat, “Büyük İskenderunspor taraftarı; merak etmeyin transfer yasağı çarşamba günü kalkıyor gerekli işlemler yapılacak. TFF’ye bizzat kendim gidiyorum. Bir hafta içinde 4 transfer daha açıklayacağız ve transferi kapatacağız. Hayırlısı ile takımımız 16 Ağustos’ta şanlı İskenderun şehrinde olacaktır.” diye ekledi.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page