top of page
Ara

İskoçya'dan Eskişehirspor'a Maddi Manevi Destek!

İskoçya 1. lig ekiplerinden St. Johnstone, zorlu günler geçiren Eskişehirspor için hem maddi hem manevi seferberlik ilan etti.



Maddi olarak zor günler geçiren Eskişehirspor'a destek çabaları sürüyor. Kırmızı siyahlılar, 2012-2013 sezonundaki UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Saint Johnston ile oynadığı mücadelenin ardından İskoçya'da kardeş kulüp edindi. İskoç ekibi, o gün başlayan dostluğun neticesinde bir süredir Eskişehirspor'a destek olmak adına faaliyetlerde bulunuyordu.


İskoçya Ligi’nin 13’üncü haftasında oynanan Kilmarnock maçının 26. dakikasında, “Eskişehirspor’u Kurtarın” ve “Anadolu’nun Yıldızı Işıl Işıl Parlasın” pankartları tribünde yerini aldı.



İskoç ekibi bununla da yetinmeyip, bir taraftarını Türkiye'ye gönderdi. Ricky Marshall isimli Jonstone, kırmızı siyahlıların Ağrıspor ile oynadığı maçı izlemek için İskoçya’dan Eskişehir’e geldi.


Karşılaşma öncesi yerel kıyafetleri ile tribünleri selamlayan Marshall, büyük ilgi topladı. Marshall, maraton tribününde, iki kulüp bayrağının arasında fotoğraf çektirdikten sonra maçı kırmızı siyahlı taraftarlarla birlikte izledi.



Daha önce tribünde Eskişehirspor pankartı açan taraftarlar, son olarak hafta sonu İskoçya Liginde oynanan Motherwell maçından önce yardım kampanyası başlattı. İskoç kulübünün yaptığı resmi açıklama ile taraftarlar arasında maçtan önce kovalarla bin 961 Sterlin toplandı. Yaklaşık olarak 45 bin lira değerinde olan yardım ve St. Johnstone taraftarının gösterdiği fair-play örneği, Eskişehirspor taraftarından tam not aldı.






İlgili Yazılar

Comments


bottom of page