top of page
Ara

İlhan Palut: ''Bugün Bir Karar Günüydü''

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında karşılaştığı Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti. Mavi yeşilli ekipte, teknik direktör İlhan Palut maçın ardından açıklamalarda bulundu.


ykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut açıklama

Çaykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut, 3-1'lik Gaziantep FK galibiyetini değerlendirdi.


Palut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


''Ligin artık boyu kısaldı. Bundan dolayı her maç son derece önemli. Alınacak her puan ise belirleyici. Bugün de böyle bir maç oynadık. Gaziantep için zaten çok önemliydi. Bizim için de aslında bugün bir karar günüydü. Negatif bir sonuç, bundan sonraki tek amacımızı alt sıralara yaklaşmamak olarak belirleyecekken, alınacak iyi bir sonuç ise en iyi neyi yapabiliriz planlarına sokacaktı. Maça girdiğimizde, ilk yarı son derece durgun bir oyun vardı. Sıkıcı bir maç görüntüsündeydi. Bu bizim, özellikle bu sahada kazanmamız gereken bir maçta yapmamız gereken bir başlangıç temposu değildi. Devre arasında oyuncularımızla taktiksel paylaşımlar yaptık. Bugün en önemli eksiğimizin, yeterli enerjiyi sahaya koyamayışımız olduğundan bahsettik.


İkinci yarı 10 dakika biz oyunu aldık. Tek taraflı bir maç olmaya evrilen bir görüntü varken, rakibimiz geçişten golü buldu. Ve ondan sonraki 10-15 dakika gerçekten bizim adımıza darmadağın bir görüntü vardı. Gaziantep orada maçı bitirebilir, biz zor durumda kalabilirdik. Ama attığımız golle bambaşka bir oyun senaryosu ortaya çıktı. Morali yükselen, oyunu domine eden, rakibe pozisyon vermeyen bir Rizespor vardı. Penaltı kazandık, kaçırdık, aramaya devam ettik. Sekansları değişken bir maçtı. İlk yarı temposuz bir maç, ikinci yarı iyi başlayan bir Rizespor, golü bulduktan sonra maçı koparabilecek bir Gaziantep vardı. Genel anlamda, takımımın bugünkü performansından sadece son yarım saat dışında memnun değilim. Ama günün sonunda çok ama çok önemli bir galibiyet aldık.''

İlgili Yazılar

Comentarios


bottom of page