top of page
Ara

Jorge Jesus: ''Bu Maçın 2 Farklı Kısmı Var''

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından 2-0 mağlup ayrıldı. Üst üste ikinci mağlubiyet ile liderlik yolunda yara alan sarı lacivertli ekipte, Jorge Jesus, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik adam, maçın iki farklı kısmı olduğuna değinerek, 10 kişi kaldıktan sonra işlerin zorlaştığını söyledi.


Jorge Jesus Fenerbahçe

Fenerbahçe , Süper Lig'in 15. haftasında konuk olduğu Trabzonspor 'a 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın 57. dakikasından itibaren 10 kişi mücadele eden sarı lacivertli ekipte, Miguel Crespo, Hatayspor maçı öncesi cezalı duruma düşerken Kanarya; Sivasspor ve Giresunspor maçlarının ardından Trabzonspor karşılaşmasını da 10 kişi tamamladı. Zirve yarışında ağır yara alan Fenerbahçe'de, Teknik Direktör Jorge Jesus, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


Jesus, ''Maçın iki farklı kısmı var. Biri 11’e 11 oynanan kısım. Bu kısımda Fenerbahçe gole daha yakın olan taraftı. İlk 45 dakikada kalesinde tehlike gören taraf Trabzonspor’du. King’le ve Ferdi’nin bireysel oyunuyla girdiğimiz pozisyonlar vardı. Kırmızı kart sonrası işler zorlaştı. Kırmızı kart gördükten sonra çok kısa bir sürede, henüz 10 kişi oynamak için gerekli düzenlemeleri yapamadan golü yedik. İkinci golü yediğimizde takım total bir risk almıştı, Gustavo ileride forvet gibi oynuyordu. Bizim için önemli olan nokta; son 3 maçta 3 kırmızı kart gördük ve şu da bir gerçek ki bu sezon aldığımız bütün mağlubiyetler 1 kişi eksikken...'' diye konuştu.


''Hakemler Fenerbahçe Oyuncularına Kırmızı Kartı Kolay Gösterebiliyorlar''


Jesus, Crespo'nun kırmızı kartlı ile ilgili olarak ise, "Bu durum zaman zaman oyuncularımızla, zaman zaman hakemle alakalı. Bugün Crespo’nun gördüğü kartla ilgili bir şey diyemem ama diğer 2 kırmızı kartlarda, Batshuayi ve Joao’nun gördüğü kartlarda biraz kolay atıldıklarını düşünüyorum. Bu dediğim bugün için geçerli değil. Bunu kendi aramızda defalarca konuşmamıza rağmen bu durum devam ediyor. Özellikle İsmail’in Şampiyonlar Ligi elemesinde gördüğü kırmızı karttan itibaren bu konuyu aramızda konuştuk fakat hala kontrol edemediğimiz bir durum bu. Bazen oyuncuların duygusal dengesini kaybetmesinden kaynaklanabiliyor kırmızı kartlar. Bazen de hakemler Fenerbahçe oyuncularına kırmızı kartı kolay gösterebiliyorlar. Şüpheli pozisyonlarda hemen kırmızı karta başvurabiliyorlar. Kırmızı kartların daha net ve kesin pozisyonlarda verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu durum teknik veya taktik durum değil, baskı altında oynayabilmeleriyle alakalı. Bugün bir maç kaybettik. Bu haftaki maçlar tamamlandığında liderliği kaybedecek miyiz bilmiyoruz ama en önemlisi sezon bittiğinde birinci sırada olmak.” yorumunu yaptı.


''Bugünkü Maçı Telafi Etmeye Çalışacağız''


Fikstür yoğunluğuna değinen Portekizli çalıştırıcı, ''üst seviye bir takım olmak istiyorsanız, hem kendi liginizde hem de Avrupa arenalarında mücadele etmeyi bilmelisiniz. Bu durum Fenerbahçe için geçerli. Avrupa Ligi’nde Son 16 turundayız. Ligde de şampiyonluk için savaşıyoruz. Bu mağlubiyet bizi mental anlamda ve gücümüzü etkilemeyecek. Sadece 3 puan kaybettik. Liglerde bu tarz durumlar olabiliyor. Şampiyon olmak istiyorsanız yaşadığınız zorlukların üstesinden gelmeyi bilmeniz gerekir. Salı günü bunu deneyeceğiz. Bugünkü maçı telafi etmeye çalışacağız. Galibiyet almaya çalışacağız. Ligde 3-4, hatta 5-6 takım sonuna kadar şampiyonluğu kovalayabilir. Fenerbahçe’de bu takımların arasında ne onlardan daha iyi ne onlardan daha kötü." dedi.

Comments


bottom of page