top of page
Ara

Jorge Jesus: ''Bu Takımın Ruhu Var''

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Ümraniyespor'u 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


jorge jesus fenerbahçe açıklama

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus 2-1'lik Ümraniyespor galibiyetini değerlendirdi.


Jesus, ''Maç tam da düşündüğümüz gibi geçti, zor bir maçtı. Ama bugün kazanmak önemliydi. Çünkü rakiplerimiz bizden önce oynamış ve kazanmışlardı. Dolayısıyla bugünkü maçtan galip ayrılmak önemliydi. İlk yarıda çok kaliteli bir oyun sergilediğimiz düşünüyorum. Deplasmanda oynadığımız en iyi ilk 45 dakikaydı. Çok fazla pozisyon ürettik ve rakibimize çok az top kullanma fırsatı verdik. İlk yarıda iyi ve kaliteli oynayan taraf bizdik. 2-3 defa kaleciyle karşı karşıya kaldık. Ancak oyun anlamında oluşturduğumuz farkı gole yansıtamadık. İkinci yarı, ilk yarıdaki gibi geçmedi. Ümraniyespor da maça ortak oldu. Bize kontra atakta problemler yarattılar. İlk yarıda yapmadığımız top kayıpları yaptık ama maçı kazanmayı bildik, çünkü bu takımın ruhu var. Son saniyeye kadar savaşıyor, son saniyeye kadar inanıyor. Bu yüzden oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.


Arda Güler'in oynamaması hakkında açıklamada bulunan teknik adam, “Teknik direktörü olarak belli kararlar vermem gerekiyor. Bugün, Arda girmedi çünkü Emre Mor gibi hızlı bir oyuncunun kanatta daha faydalı olacağını düşündüm. Dolayısıyla bu farklı özelliğinden dolayı onu tercih ettim. Ki Emre, bugün Valencia'ya asist yaptı.” dedi.


Hafta içi Ümraniyespor Stadyumu ile ilgili yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını vurgulayan Jesus, “Stadyum konusunda, bugün kazanmamış olsaydık stadyumu bahane edemezdik. Harika bir zemin vardı. Şartlar iyi, güzel bir saha burası. Bizleri de çok iyi bir şekilde karşıladılar. Cümlelerimin yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Galatasaray ve Trabzonspor karşısında Olimpiyat Stadyumu'nda oynadıkları için orada oynanması farklı bir senaryo oluşturabilirdi. Maça daha farklı açıdan bakmak istemiştim. Eğer yanlış anlaşıldıysam Ümraniyespor başkanından özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Comments


bottom of page