top of page
Ara

Jorge Jesus: ''Bugünkü Hedefimize Ulaştık''

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü Başakşehir deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. Sarı lacivertli ekipte, teknik direktör Jorge Jesus, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus başakşehir maçı açıklama

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, 2-1'lik Başakşehir galibiyetini değerlendirdi.


Jesus, ''Bugünkü hedefimize ulaştık. Hedefimiz galip gelmek ve üstümüzdeki rakibin üzerinde baskı oluşturmaktı. Bir kez daha geriden geldiğimiz bir maçı çevirdik. Takımım sonuna kadar inandı, sahaya ruhunu koydu ve geriden gelerek 3 puanı aldık. Takımımı tebrik ederim. Onların teknik direktörü olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Taraftarlarımıza da teşekkür ederim. Bugün sonucu değiştirmekte bize yardımcı oldular. Hiç susmadan, sonuna dek takımı desteklediler. Şimdi yapmamız gereken şey, bir sonraki maça kadar iyi bir şekilde toparlanmak. Önümüzde 6 tane final maçı var, kupada ise 2. Yapmamız gereken şey konsantre bir şekilde devam etmek. Son iki maç bizde duygusal anlamda iz bıraktı. Şimdi yapmamız gereken şey bir sonraki maça hazırlanmak'' diye konuştu.


Portekizli teknik adam sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:


''Hakemin bugünkü performansının iyi olduğunu düşünüyorum. Başakşehirli oyuncular çok fazla faul yapıyordu. Bu da zaten çok sayıda sarı kart görmelerine neden oldu. Ki bu kadar sarı kart görürseniz muhakkak kırmızı karta da dönüşecektir. Bence hakem bugünkü pozisyonları iyi gördü. Hakeme katılmadığım tek konu uzatmaydı. Yalnızca 6 dakika uzatma verdi. Bana göre minimum 12 dakika olması gerekiyordu. Özellikle Başakşehir kalecisi çok fazla vakit geçirdi, yerde yattığı anlar vardı. Futbol artık böyle oynanmıyor. Modern futbolda bu yok. Bence kalecilerin kendi kapasitelerini göstermeleri, kazanan bir mentaliteye sahip olmaları gerekiyor. İngiltere, İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa gibi gelişmiş futbol ülkelerinde bunu göremezsiniz.''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page