top of page
Ara

Jorge Jesus'tan Takım Değerlendirmesi

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında, Gaziantep FK deplasmanından 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe, puanını 38'e yükseltti. Sarı lacivertli ekibin Teknik Direktörü Jorge Jesus, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


Fenerbahçe Arda Güler durumu - Fenerbahçe transfer - Jorge Jesus Fenerbahçe

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2-1'lik Gaziantep FK galibiyetini değerlendirdi.


Portekizli teknik adam, ''Bugün bu maçı kazanmak bizim için önemliydi. Özellikle bir önceki maçta evimizde aldığımız negatif sonuçtan sonra bugünkü maçtan pozitif bir sonuçla ayrılmak bizim için önemliydi. Gaziantep FK çok iyi bir takım, iyi oyuncuları var. Bunlardan bir tanesi Markovic. Kendisini 19 yaşındayken Sırbistan'dan, Benfica’ya transfer etmiştim. Kariyerinde bazı düşüşler, kötü dönemler geçirdi ama kendisi çok kaliteli bir oyuncu. Takımımın performansından memnunum. Özellikle bugün rakibin gördüğü kırmızı karttan sonra biraz daha rahatladık. 1 kişi fazla oynamayı avantaja çevirmeyi bildik.'' diye konuştu.


Yeni transfer Samet Akaydın'dan övgüyle bahseden Jesus, ''Kendisi bugün göstermiş olduğu performansla onu neden çok istediğimi kanıtlamış oldu. Ben Başkanımızdan onu transfer etmesini istedim çünkü Adana Demirspor’a karşı oynadığımız ilk maçta onun kalitesini gördükten sonra çok şaşırmıştım. Dolayısıyla Başkanımızdan kendisini istedim. Başkanımız da kendisini transfer etti.'' ifadelerini kullandı.


Arda Güler hakkında ise, ''Arda iyi oyun sergiledi. Onun pas kalitesini bildiğimiz için sahaya sürmek istedik. Topu daha fazla tutmak istedik. Bunun için Arda'yı oynamadığı bir pozisyonda oynattım. Oyuna girdikten sonra takımın daha iyi olmasına yardımcı oldu. Ama özellikle bugün oyuna girenler arasında en iyisi Rossi'ydi benim için. Arda milli arada sakatlık yaşamıştı, daha iyi olacak. Perşembe günü daha fazla süre alacağını düşünüyorum. İleride onun karakteristik özelliklerinden daha çok faydalanacağız.'' değerlendirmesinde bulundu.


Son olarak transferlerle ilgili açıklama yapan Jesus, ''Transfer dönemi geldiğinde her hocanın önceliği elindeki iyi oyuncuları kaybetmemektir. Daha sonra bu dönemde 1-2 transferle takımınıza güç takviyesi yaparsınız. Laf olsun diye transfer yapmayız, takımımıza yardım edebileceğini düşündüğümüz oyuncular olursa alırız.'' dedi.

Comentários


bottom of page