top of page
Ara

Jorge Jesus'un Fenerbahçe Karnesi

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, 9 yıllık kupa hasretini sonlandırdı. Mücadelenin hemen ardından, sarı lacivertli ekibin teknik direktörü Jorge Jesus, takımdan ayrıldığını açıkladı. İşte Portekizli teknik adamın Fenerbahçe karnesi...


Jorge Jesus'un Fenerbahçe Karnesi

Son olarak Portekiz ligi ekiplerinden Benfica'yı çalıştıran ve sezon başında Fenerbahçe'de göreve başlayan Jorge Jesus, takımdan ayrıldığını açıkladı.


Bu sezon, son haftalara dek ezeli rakibi Galatasaray ile şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, lig şampiyonluğunu elinden kaçırsa da sezonu Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamladı.


Sarı lacivertli ekip ile bu sezon 56 resmi karşılaşmada görev alan Jorge Jesus bu maçlarda;


32 galibiyet,

10 beraberlik,


8 mağlubiyet elde etti.


Maç başına puan ortalaması ise 2.21 oldu.


Hem lig hem Avrupa arenası hem de Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda mücadele eden Jorge Jesuslu Fenerbahçe, ligi lider Galatasaray'ın 8 puan gerisinde kalarak 80 puanda tamamladı.


Kanarya, UEFA Avrupa Ligi'nde ise son 16 turunda, sonradan kupanın sahibi olan Sevilla'ya elendi.


Türkiye Kupası'nda, İstanbulspor, Çaykur Rizespor, Kayserispor ve Sivasspor'u geçen Fenerbahçe, finalde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek 9 yıl aradan sonra kupa sevinci yaşadı.


Ligde özellikle derbilerde istediği performansı gösteremeyen sarı lacivertli ekip, Spor Toto Süper Lig'de, 25 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Ligde, 87 gol atan Fenerbahçe, 42 gol yedi.


3 kulvarda ise toplamda 126 gol kaydeden takım, kalesinde 58 gol gördü.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page