top of page
Ara

Jurgen Klopp, Liverpool'a Veda Etti!

Anfield'da son bir kez ''You'll Never Walk Alone'' şarkısı eşliğinde sahaya çıkan Jürgen Klopp, 9 yıllık Liverpool kariyerini galibiyetle noktaladı.


jurgen klopp liverpool'a veda etti

Alman teknik direktör, Wolverhampton karşısında son maçına çıktı. Kırmızılar, sahasında Wolverhampton'ı 2-0 mağlup etti.


Maçın golleri 34. dakikada Alexis Mac Allister ve 40. dakikada Jarell Quansah kaydedildi.


Wolverhampton'da Nelson Semedo, 28. dakikada kırmızı kart gördü.


Bu sonuçla Liverpool sezonu 82 puanla 3. sırada tamamladı. Jürgen Klopp, takımının başında son 90 dakikasına çıkarken, Liverpool'a galibiyetle veda etti.


Jürgen Klopp'un Vedası!

Alman teknik direktör, Ekim 2015'te göreve geldiğinde, kulübün 25 yıllık şampiyonluk hasretini dindirmek için yola çıkmıştı.


Klopp yönetimindeki Liverpool, müzesine Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi kupası daha eklerken, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası , FA Cup şampiyonluğu, Community Shield ve Carabao Cup şampiyonlukları da yaşadı.


Maç sonu yaptığı yumruk şovu ile ikonikleşen Klopp, 2026 yazına kadar sözleşmesi olmasına rağmen yorulduğunu belirterek, sezon sonu görevinden ayrılacağını duyurmuştu.


Uzun bir süre başka bir kulüpte görev almayacağını belirten 54 yaşındaki teknik adam, hatta teknik direktörlük kariyerini sonlandıracağını dahi belirtmişti.


Anfield Road'ta son maçına çıkan Klopp için koreografiler hazırlayan Liverpool taraftarları, maç sonu duygu dolu anlar yaşadı.


Jürgen Klopp, 9 senenin ardından Liverpool'a veda ederken, sadece İngiliz ekibinin değil, futbol dünyasının en ikonik isimlerinden biri haline geldi. Klopp, genç yaşta teknik adamlık kariyerini noktalasa dahi, yeşil sahalara bıraktığı unutulmaz anılar ile akıllardan çıkmayacak.


Danke, Jürgen!

Comments


bottom of page