top of page
Ara

Kartal'ın Şampiyonluk Gecesi! | Kupa Töreni, Konserler, Maçın Öyküsü...

2023-24 sezonu Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş oldu! Ziraat Türkiye Kupası final maçında Trabzonspor'u 3-2 yenerek şampiyon olan Beşiktaş, kupasına kavuştu.


Beşiktaş Şampiyon oldu

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelen Beşiktaş ile Trabzonspor, 62. Türkiye Kupası'nı müzeye taşımak adına kozlarını paylaştı. Uzatma dakikalarında gelen gol ile rakibini 3-2 mağlup eden siyah beyazlı ekip, 11. Türkiye Kupası'nı kaldırdı.


Hasan Arat'ın İlk Zaferi!


Beşiktaş Başkanı Hasan Arat şampiyon

Mücadelenin ardından Beşiktaşlı oyuncular ve teknik heyet şampiyonluğu, stadın doğu ve kuzey tribününde yer alan taraftarı ile kutladı. Sahaya inen Beşiktaş başkanı Hasan Arat, takımla birlikte tribünleri gezerek üçlü çektirdi. 3 Aralık 2023'te başkanlık koltuğuna seçilen Hasan Arat, 6 aylık süre zarfında Beşiktaş ile ilk kupa zaferini yaşadı.


Beşiktaş Kupasına Kavuştu!


Beşiktaş şampiyonluğu kutluyor

Final maçının ardından düzenlenen törende Beşiktaş'a kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi birlikte takdim etti. Kupa ve madalya töreninde Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da yer aldı.


Sefo ve Norm Ender Sahne Aldı


Stadyum konserleri  SEFO Norm Ender

Maç öncesinde TFF tarafından düzenlenen organizasyonda Norm Ender ve Sefo sahne aldı. Ardından stadyuma gelen taraftarlar, Cumhuriyetimizin 100. yılı için Norm Ender'in özel olarak bestelediği "Parla" marşına, TFF tarafından maçtan önce tribünlere yerleştirilen 50.000 adet Türk bayrağıyla eşlik etti. Ayrıca Norm Ender, maç önü seremonisinde İstiklal Marşı'nı da seslendirdi.


TFF'den Kutlama Mesajı


Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın kupa zaferini şu ifadelerle kutladı:


''Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan final müsabakasında rakibi Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek 62. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ı kutlar; bu başarılarından dolayı Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'ı, yönetim kurulu üyelerini, teknik heyeti, futbolcuları ve Beşiktaş camiasını tebrik eder; önümüzdeki sezon ülkemizi temsil edecekleri UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda başarılar dileriz.''


Maçın Oyuncusu Salih Uçan Oldu!


Salih Uçan Maçın oyuncusu oldu

Spor yazarlarının oylarıyla belirlenen "Maçın Oyuncusu" ödülünün sahibi Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydeden Salih Uçan oldu. Salih Uçan, ödülünü Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'ın elinden aldı.



Dev Finalin Öyküsü:



Comments


bottom of page