top of page
Ara

Kerem Yavaş: ''Karşımızda Ciddi Bir Rakip Vardı''

Trendyol 1. Lig'in 22. haftasında Eyüpspor, sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti. Eyüpspor teknik sorumlusu Kerem Yavaş, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Eyüpspor teknik sorumlusu Kerem Yavaş basın açıklaması

Eyüpspor teknik sorumlusu Kerem Yavaş, 1-0'lık Gençlerbirliği galibiyetini değerlendirdi.


Yavaş, ''Artık ligin boyu kısalıyor. Ve kalan süreçte hem Play-Off hattı hem küme hattındaki takımların mücadeleleri, reaksiyonları ligi daha da zor bir duruma getirecek. Bu bağlamda artık her maçta alınan galibiyet daha değerli. Bugün öyle bir maça çıktık. Kazanmanın bizim için çok önemli olduğunu biliyorduk. Karşımızda ciddi bir rakip vardı. Gençlerbirliği Süper Lig tecrübesi olan ve bu sene de orayı hedefleyen bir kulüp. Oyuncuları da hem tecrübeli hem de kaliteli ayaklardan oluşuyor. Ligin en uzun pas yapan takımı. Uzun toplarla rakip sahaya geçip, ikinci topları alıp merkezden etkili hücumlar yapıyorlar. En büyük özellikleri de kontra ataklar. Bunlara hazırlanmıştık.


Maçın ilk devresinde oyuna hakim, pozisyonlara giren, golü bulan, golden sonra hücuma devam eden taraftık. İkinci yarıda ilk 10 dakika hariç biraz psikolojik olarak skoru koruma etkisi vardı. Oyundan biraz düştük. Hatta oyun Gençlerbirliği'ne geçti. Sonrasında değişikliklerle bunu engellemeye çalıştık ama beceremedik. Sonra daha pragmatik bir formasyona geçtik. Hem büyümek hem sayısal çoğunluk sağlamak için 3'lü merkez orta 5+4+1'e döndük. Oyuncularımız bunu iyi uyguladı ve skoru korumayı başardılar. Sonuç olarak kazandık, mutluyuz.'' diye konuştu.

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page