top of page
Ara

Kuntz ve Büyükekşi'den Kura Yorumu!

A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi EURO 2024 Elemeleri grup kura çekiminin ardından değerlendirmelerde bulundu.



Stefan Kuntz:

"Daha zor gruplar vardı. Bu nedenle memnunuz ama burada önemli olan iyi çalışmak ve istediğimizi alıp turnuvaya gitmek. 6 ay içinde resmi maçlara başlayacağız. Çok genç bir takımımız var. Olumlu kullanıp istikrarlı olmamız gerekiyor. Son maçlardaki durumlardan dersimizi çıkardık. Bundan sonra buna göre hazırlanacağız. Pozitif düşünürsek Uluslar Ligi'nde lig yükseldik. Bizim ana hedefimiz buydu. Ders çıkardığımız konu, rakip kim olursa olsun yüzde yüzü vermek gerektiği. Maçlara iyi hazırlanırsak bu genç takımla istikrarlı bir şekilde oyunu sahaya yansıtacağız. İki hayalim vardı birincisi milli takım görevinde Türkiye'de çalışmak. İkincisi de Türkiye ile Almanya'da turnuvaya katılabilmek. İkincisini de başaracağımıza inanıyorum. Son maçtan sonra başkanımızla istişare ettik. Başkanımız, 'Almanca konuşsanız yanlış anlaşılmalardan bazı sıkıntıları engelleyebilir miyiz?' diye sordu. Biz de bunun daha doğru olacağını düşündük."


Mehmet Büyükekşi:

"Diğer gruplara baktığımızda daha avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah sonu güzel olsun. Burada hedef 24 takım arasında olmak. Bunu da başaracak gücümüz var. Geçmişte bu başarıları gösterdiler, şimdi de aynısını tekrarlayacağımızı düşünüyorum. Avrupa'nın en genç milli takımlardan birine sahibiz. Bunun da avantajını kullanmak istiyoruz. Yapmamız gereken şey birlik ve beraberlik içinde olmak. Vazgeçmeyeceğiz, hepimiz aynı gemideyiz. İstikrarlı olursak Türk Milli Takımının başaramayacağı şey yok. Biz bunları yaparken önce Türk milletine güvenmemiz lazım. Avrupa'nın her yerinde seyircimiz var. Bizim yapmamız gereken şey gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında takımı desteklemek. Bu destek bize daha büyük gurur verecek, futbolcuları motive edecek. 24 takım arasında olmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. En önemli konulardan biri şu; kulüplerimiz ve onların yurt dışında elde ettiği başarılar halkımızı heyecanlandırıyor. Milli takımın başarıları milletimizi heyecanlandırıyor. Ne zaman el ele verirsek o zaman bunu başarırız. Bir olursak her şeyi başarırız. Geçmişe bakmak yerine ileriye bakıyoruz. Hocamızın da Alman Ümit Milli Takımında önemli başarıları var. Bizim de gençlere yönelik onun tecrübelerinden daha fazla yararlanmamız gerekiyor."

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page