top of page
Ara

Kylian Mbappe Resmen Real Madrid'de! | En Değerli Bedelsiz Transfer Rekoru!

Fransa ekibi PSG ile sözleşmesi sona eren Kylian Mbappe, Real Madrid'e transfer oldu.


mbappe real madrid kaç para Mbappe transfer

Son 7 sezondur Fransa temsilcisi PSG'de forma giyen Mbappe'nin, Real Madrid transferi gerçekleşti.


25 yaşındaki yıldız oyuncunun, LaLiga devi ile 5 yıllık anlaşma sağladığı belirtildi.


Gol kralı oldu

Bu sezon PSG ile 4 farklı kulvarda 48 maçta gorma giyen Mbappe, 44 gol ve 10 asistlik performans sergiledi. Ligde çıktığı 29 maçta 27 gole imza atan yıldız oyuncu Ligue 1'da gol kralı tacını alırken, en yakın rakibi Jonathan David'e 8 gol fark attı.


En değerli bedelsiz transfer!

PSG ile son olarak 2022 yılında yeni sözleşmeye imza atan Mbappe, 2 yıllık anlaşmaya varmıştı. Sözleşmede 1 yıllık opsiyon bulunurken, buradaki opsiyon tamamen yıldız golcüye aitti. PSG ile sözleşme uzatmaya sıcak bakmayan Mbappe, 180 milyon euroluk değeri ile dünyanın en değerli bedelsiz transferi oldu.


Madrid 7 yıl bekledi

Futbol kariyerine Monaco altyapısında adım atan Mbappe, 2017-18 sezonu başında PSG'ye 1 yıllığına kiralık olarak gitmişti. Aynı sene Real Madrid o dönem 18 yaşında olan Mbappe'yi radarına almış ancak PSG'nin araya girmesi ile transfer gerçekleşmemişti.


Forma numarası belli oldu

Fransa basınına göre yıldız oyuncu Real Madrid'de, 9 numaralı formayı giyecek. Çocukluğundan beri Cristiano Ronaldo'ya olan hayranlığını açıkça belirten Mbappe, idol olarak gördüğü Ronaldo ile özdeşleşen forma numarası ile sahaya çıkacak.

Comments


bottom of page