top of page
Ara

Luton Town FC: ''Bu Sahanın Premiere Lig'de Olacağını Düşünmek İnanılmaz''

Championship play-off finalinde normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta Coventry'i 5-4 yenen Luton Town, 31 yıl sonra Premiere Lig'e yükseldi.


Luton Town FC premier ligi yeni takım

2022-23 sezonunun geride kalmasının ardından, Premier Lig'e yükselen son ekip belli oldu. Son olarak, 1991-1992 sezonunun ardından, ligin adı değişmeden ve Premier Lig olmadan hemen önce küme düşen Luton Town, İngiltere'nin en prestijli ligine geri döndü.


Burnley ve Sheffield United'ın ardından Premier Lig'e yükselen son takım olan Luton Town, şampiyonluğun getirisi olarak 200 milyon poundu kasasına koydu.


Londra'nın kuzeyinde yer alan 218 bin nüfuslu Luton şehrini temsil eden kulüp, aynı zamanda 1905 yapımı, 10.356 taraftar kapasiteli stadı ile de dikkatleri üzerine çekiyor.


 Luton Town stadı

İngiltere'nin en eski statlarından biri olan Kenilworth Road'u diğer stadyumlardan ayıran özelliği ise, 118 yaşındaki stadyumun zaman içerisinde genişleyerek, çevredeki evleri bünyesine katması ve girişlerin bu evlerin kapılarından yapılıyor olması. Ayrıca Kenilworth Road, Premier Lig'in en küçük stadyumu konumunda.


Öte yandan Premier Lig standartlarını karşılamada pek çok eksiği olan Kenilworth Road'un elden geçirilmesi için 10 milyon Pound'a ihtiyaç duyuluyor.


 Luton Town stadı

Luton Town FC, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gelecek sezon bu stadın Premier Lig'de mücadele edecek olmasının inanılmaz bir düşünce olduğunu ifade ediyor.

Comments


bottom of page