top of page
Ara

Okan Buruk: ''Bu Başarıları Camia Olarak Yaşıyoruz''

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, sahasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini 9 maça çıkardı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.


Okan Buruk transfer

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1'lik Antalyaspor galibiyetini değerlendirdi.


Buruk, ''Bugün tabii ki maç öncesi beklenen eksikleri, Antalyaspor'u farklı bir oyun oynamaya itti. Antalya defansif yönü öne çıkan, pastan çok mücadeleye dayalı bir rakipti. İlk yarı oyun çok yavaştı, maçın sonuna doğru kontrol ettik, 49 dakika oyunda kalmış top. İlk yarının sonu da komik bir şekilde 2 dakika oynandı uzatmalar. Bu farklılıklar tüm takımlar için. Anlayamadığımız süreler oluyor. Bunun bir ideali olması lazım. Maçın ikinci yarısında ayağa pasla ofansif olarak iyi işler yaptık. Golü de bulduk. Golü yedikten sonra da iyi cevap verdik. Rakibimizin sadece ilk yarıda net performansı vardı. Bugün galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Antalyaspor'u da tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler. Bu şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.


Buruk sözlerine şöyle devam etti, "Bu dönemin başındaki teknik adam diye anlatmak daha doğru olur. Tek başıma ben maç kazanmıyorum. Oyuncularım sahada, taraftarlarımız tribünde, teknik heyet kulübede, yönetim... Hepimiz kazanıyoruz. Bu başarıyı beraber yaşıyoruz, inşallah sonu da şampiyonluk olur. Ben de bu işin paydaşları arasındayım. En başta ben gözüküyorum ama biz bu başarıları camia olarak yaşıyoruz."


Santraforlarına övgüde bulunan teknik adam, ''Icardi bir forvet. Birkaç maçta Icardi pozisyonları hazırladı, artık biz ona hazırlamaya çalışıyoruz. Pas trafiğinde Icardi'nin rolü önemliydi. Rakip ceza sahasında daha rahat hareket etmemizi ve topun bizde kalmasını sağladı. Gomis de öyle... İki tane çok iyi santraformuz var. Oynadıklarında ellerinden geleni yapıyorlar. Yanlarında oynayanlar onlara daha çok top getirirlerse skor sayıları daha yüksek olacak.'' ifadelerini kullandı.


Transfer dönemi hakkında yorum yapan Buruk, "Bütün oyuncular bizim oyuncumuz. Karakter ve kişilik olarak Patrick van Aanholt ve Seferovic'i seviyorum. Çok iyi çalışıyorlar. İdmanlarda çalıştığımız gibi iyiler. Saygı ve sevgiyi de gösteriyorlar. Forvet bölgesinde bu sene başarılı oyuncularımız var. Biz tabii ki takipteyiz. Sol bek mevkisinde kalabalık düşünceler var. Oraya bir hamle olacak. Baktığınızda forvet bölgesinde Barış da etkili bir isim. Gomis, Icardi ve Barış, Seferovic'in önünde. Şu anda net olan bir şey yok. Aynı şekilde çalışıyoruz. İlerleyen günlerde bunu daha net göreceğiz" şeklinde konuştu.

Comentários


bottom of page