top of page
Ara

Okan Buruk: ''Hiçbir Maç Kolay Değil''

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmayı değerlendirirken, ligin 18. haftasında oynanacak Fenerbahçe Derbisi hakkında da konuştu.


Okan Buruk

Ligin 17. haftasında Galatasaray, sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.


Buruk, ''Her maçın zorlukları var. Bir kere bizim için en büyük zorluk, ligin genelinde yaşadığımız şekilde girdiğimiz pozisyonları gole çevirememiz ve zaman zaman son paslarda yaptığımız hatalar... Fark açmamız gereken maçlarda farkları açamamamıza neden oluyor. Bugün de zaman zaman böyle yanlış tercihlerimiz oldu. Rakibin oyuna girmesine çok izin verdik. İlk 35 dakikadaki tempoyu devam ettirmemiz gerekirdi ama ikinci yarıda rakibe topu çok verdik. Girdikleri net de bir pozisyon var. Dünya Kupası arası sonrası aynı seviyeyi yakalayamamıza neden oldu. Fiziksel olarak kendimizi buluyoruz. Bu kadar olumsuzluk arasında maç kazanmaya devam ediyoruz. Galatasaray, iyi yolda. Seyircimiz, takımına destek verdi. Onlar, bizim için itici güç. Her alanda Galatasaray taraftarının gücü, Galatasaray'ın gücünü ortaya çıkartıyor. Saha dışında da tabi mücadeleler devam ediyor. Biz, saha içerisinde kalıp işimizi yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Derbiye ilişkin görüşleri sorulan teknik adam, ''Dinlenip hazırlanmamız için dört günlük bir süre var. Rakibimiz bizden bir gün önce oynadı. Onların beş günlük süresi var. Dört günlük süre içinde oynayan oyuncularımızın yenilenmesi olacak. Tekrar maça hazırlanacaklar. Bu maçlara psikolojik anlamda oyuncularımız hazırlar. Fenerbahçe hocası da aynı şeyi söyledi. Bu maçlar çok önemli. İki takım için de üç puan istenen maçlar. Derbi heyecanı ve kazanmak çok önemli. Kazanmak istiyoruz. Kazanmak için orada mücadele edeceğiz. İki takım için de umarım güzel bir karşılaşma olur. İki takımın da kazanmaktan başka bir şey düşüneceğini zannetmiyorum. Umarım güzel bir karşılaşma olur.'' ifadelerini kullandı.

Commentaires


bottom of page