top of page
Ara

Osman Sungur: ''Gençlerbirliği'ni Fabrika Ayarlarına Döndüreceğiz''

Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur, teknik direktör Recep Karatepe'nin imza töreninde açıklamalarda bulundu.


gençlerbirliği başkanı açıklama

Gençlerbirliği Kulübü, geçtiğimiz gün teknik direktör Recep Karatepe ile 1+1 yıllık anlaşma sağlandığını açıklamıştı. Recep Karatepe, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen törenle resmi imzayı attı. 


Gençlerbirliği'de, Mart ayında göreve gelen başkan Osman Sungur, imza töreninin ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.


Sungur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


''Yönetime geldiğimiz ilk gün ‘Gençlerbirliği’ni fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz’ diye söz sarf etmiştim. Bunun için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Recep hocamız Ankara’mızdan çıkmış, yetişmiş, kulübümüzde de bir süre görev almış çok değerli bir isim. Kendisi de fabrika ayarlarına dönme projemizin bir parçasıdır. Bu sene çok zor. Yukarıdan inenler de aşağıdan çıkanlar da zor takımlar. Gençlerbirliği’nin olması gereken yer her zaman Süper Lig’dir. Tesislerimizle, ismimizle, camiamızla aslında bir Süper Lig takımıyız. Kimse bizi 1. Lig takımı olarak görmüyor. En iyi hocayı da takımın başına getirdik. İyi bir transfer dönemi geçirmeyi hedefliyoruz.''


Genel kurulun zamanında yapılacağını ve öncesinde olağanüstü kongreye gitmeyi düşünmediklerini aktaran Osman Sungur, kulübün bütçelerini eski yönetimden kalan borçlara kullandıklarını dile getirerek, ''Her gün kulübe borç, icra geliyor. Geçmişten maalesef kötü bir miras devralmanın dezavantajını yaşıyoruz. Bunlar aşamayacağımız konular değil. Geçen seneki takımı biz kurmadık. Suçlayıcı bir ifade kurmak istemem ama devre arası alınmış ve hiç oynamamış futbolcuların parasını ödedik.'' diye konuştu.


Osman Sungur ayrıca Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) düşen Hacettepe 1945’le bütün bağların koptuğunu ve Gençlerbirliği'nin başka pilot takım projesi olmadığını ifade etti.


Kırmızı siyahlıların yeni teknik direktörü Recep Karatepe ise imza töreni sonrasında şu açıklamaları yaptı:


''Tekrardan aşık olduğum şehre geri geldim. Buradan başlamak büyük bir heyecan. 20 yıldır antrenörüm. Ne zaman teknik direktör olacağımı soruyorlardı. Benim için doğru zaman ve doğru yer Gençlerbirliği. Bu başlangıç benim için çok değerli. Yönetimin enerjisi bana fazlasıyla geçti. Geçen sezon Süper Lig’de önemli bir dönem geçirdim. Daha soğumadan sıcağı sıcağına çalışmaya başlayacağım.''

Comments


bottom of page