top of page
Ara

Osman Zeki Korkmaz'dan Hakem İsyanı | ''İstanbulspor Nasılsa Düştü..''

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında İstanbulspor, sahasında karşılaştığı Gaziantep FK'ya 3-1 mağlup oldu. Sarı siyahlılarda, teknik direktör Osman Zeki Korkmaz maçın ardından açıklamalarda bulundu.


İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz basın açıklaması

İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, 3-1'lik Gaziantep FK yenilgisini değerlendirdi.


Korkmaz, ''Bence maçın başından itibaren sahada kendi stratejisini daha kuvvetli uygulayan takım bizdik. Ki 10 kişi kaldıktan sonra bile topa daha fazla sahip olan, daha fazla hücum girişimi yapan taraf İstanbulspor'du. Maçın başında bulduğumuz arka arkaya ataklar ve korner rakibi bayağı ürküttü. Zaten rakibin biraz geri çekildiğini hissettik sahada.'' diye konuştu.


Hakem kararlarının sürekli İstanbulspor aleyhine olduğuna değinen Osman Zeki Korkmaz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:


''İstanbulspor oynadığı futbolla rakibi ürkütüyor ama bugün sadece rakip değil, rakipten başkaları da paniğe kapılmışlardı ki, penaltı ya da kırmızı karta değinmeyeceğim, ilk yarı bitmeden 1 metre geriden çıkan oyuncuya ofsayt kaldırmak, uyarmamıza rağmen ikincisinin yapılması. İstanbulspor atak yapacak diye rakipten daha fazla insan ya da daha fazla kurum paniğe kapılıyor. Bırakın gol olsun, eğer ofsaytsa VAR devreye girer. Ama 1 metre geriden çıkan oyuncuya panikle ofsayt kaldıran içgüdü nedir bilemiyorum. İlk yarının sonunda yine Gaziantepli oyuncu topa basarak yere düştü. Kazandığımız top tehlikeli bir pozisyon olacaktı. Ama topun yaptığı faulü İstanbulspor yapmış gibi faul çalındı. Oyunun içinde öyle şeyler oluyor ki şunu hissediyorsunuz, 'İstanbulspor nasılsa düştü bari başkalarını karşıma almayayım' zihniyeti var. Bunu haftalardır hissediyoruz. Uzak ara aleyhine en fazla penaltı çalınan takım İstanbulspor, bugün 10. penaltı oldu. Bu oyun bu kadar basit bir oyun değil.''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page