top of page
Ara

Osman Zeki Korkmaz: ''Kendi Kendimizi Oyundan Düşürdük''

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında İstanbulspor, deplasmanda karşılaştığı Başakşehir'e 2-0 mağlup oldu. İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz basın açıklaması

İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, 2-0'lık Başakşehir yenilgisini değerlendirdi.


Korkmaz, ''Başakşehir'in kuvvetli bir set oyunu olduğundan hafta içi bahsetmiştik. Buna karşı bir hazırlığımız vardı. Önce biraz daha savunmada kalarak bu hazırlıkları yapmıştık. Daha sonra kaptığımız toplarla hücum geçisi planımız vardı. Aslında ilk gole kadar savunma planını tutturduk. Fakat kazandığımız toplarda basit pas hatalarıyla Başakşehir'e atak yenileme fırsatları verdik. Bu bizi oyundan düşürdü. Kazandığımız topları efektif kullanamamız ve basit pas hataları bizi oyundan düşürdü. İlk yarı top çok fazla Başakşehir'de kaldı. Pas bağlantılarında basit hatalar yaparak kendi kendimizi oyundan düşürdük. Karşınızda ciddi hazırlık yapan bir ekip var. Siz bu ekibe karşı maç anında spontane davranırsanız bunun cezası ağır olur. İkinci yarı maçı biraz daha tutmaya başlarken, hücuma çıkarken ikinci golü yedik. Futbolda goller bu şekilde oluyor, bu bir bahane değil. Siz yapacağınızı yapamazsanız, rakip yapıyor.'' diye konuştu.



Teknik adam sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:


''Bizim yerimiz, İstanbulspor teknik direktörlük koltuğu talepte bulunma yeri değil, çözüm üretme yeri. Ayrılan, gelen, giden oyuncular olabilir. Başka bir planımız var. Uzun vadeli bir plan. Bu planı yaparken bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Bütün İstanbulspor ailesine ve oyuncularına bu mesaj, ilk 11 oynayan kadar yedekte bekleyen kim olursa olsun en az onlar kadar oynamayı hak ediyor. O yüzden oyundan çıkan, oyuna girene saygı duymalı, hiçbir arkadaşımız formaya saygısını kaybetmemeli. Bu bizim kırmızı çizgimiz. Ne olursa olsun her maçta aynı ciddiyeti korumak zorundayız. Çünkü formayı hak eden herkes şu an zaten çatımız altında. Biz elimizde olan oyuncularla oynayabileceğimiz en kuvvetli oyunu oynamaya devam edeceğiz.''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page