top of page
Ara

Osman Zeki Korkmaz: ''Klas Bir Kulüp Olarak Gidiyoruz''

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında İstanbulspor, 2-0 geriye düştüğü Antalyaspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Sarı siyahlı ekipte, teknik direktör Osman Zeki Korkmaz maçın ardından açıklamalarda bulundu.


İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz basın açıklaması

İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, 2-2'lik Antalyaspor beraberliğini değerlendirdi.


Korkmaz, ''Bence stratejisini daha iyi işleten takım olarak maça başladık. Gol yiyene kadar. O ara arka arkaya 2 gol biraz bizi maçtan kopardı. O sırada Antalyaspor galibiyeti alabilecek skoru daha da açabilirdi. Sonrasında iyi bir reaksiyon aldığımızı düşünüyorum. İlk yarı değil ama ikinci yarı yaptığımız strateji ve formasyon değişikliği ile biraz daha işler iyiye gitmeye başladı. Bu maç için değil, genel olarak söylüyorum, Ali Yaşar ambulansta oksijen tüpüne bağlandı ama oksijen tüpüne bağlanmasına sebep olan pozisyonda faul verilmedi. Geçen hafta da bunu söyledim, İstanbulspor aleyhine en fazla penaltı verilen takım. Bugün artık çok bariz olduğu için penaltıyı aldık. İki penaltıdan birini aldık. Ali Yaşar'ın oksijen tüpüne bağlanmasına sebep olup faul verilmeyen pozisyon, İstanbulspor'a karşı tutumu anlatıyor. Sorun yok, bundan şikayet etmiyoruz.


Teknik adam sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:


''Göreve geldiğimizde transfer dönemi devam ediyordu. Başkanımızdan 1 oyuncu dahi istemedim. Alabilecek durumumuz da vardı. Başka bir zihinle buradaydık. Ligde kalmak için kendi standartının dışına çıkan takımlar, bir alt ligde de kalmak için harcadıkları maliyetlerin karşılığını bir alt ligde dahi ödüyorlar. Bugün genç oyuncularımıza şans verdik. İnsanlar mecburiyetten diyor. Hayır, mecburiyetten değil. Onlar oyuna girerken oturan oyunculara bakarsanız mecburiyetten oyuna girmediklerini anlarsınız. Bir plan dahilinde oyuna girdiler. Her şey bittikten sonra kimsenin umrunda olmayan maçlarda gençleri sahaya atmanın ne bizim vizyonumuza ve benim futbola bakışımla alakası yok. Biz direnç koydukça, bu sloganı son birkaç maçtır duyuyoruz, 'İstanbulspor kümeye' diye. Ben İstanbulspor'un teknik direktörü olarak söyleyeyim, evet biz belki kümeye gidiyoruz ama çok klas adamlar, klas bir kulüp olarak gidiyoruz.''

İlgili Yazılar

Comments


bottom of page