top of page
Ara

Premier Lig'de Şampiyon Manchester City! 135 Yıllık Lig Tarihinde Bir İlk! | ÖZET

Premier Lig'in nefes kesen zirve yarışı sona erdi ve Manchester City, sahasında West Ham United'ı mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Bu zaferle birlikte Gök Maviler, 135 Yıllık İngiltere Ligi tarihinde üst üste 4 kez şampiyonluk kazanan ilk takım olmayı başardı.


Premier Ligde şampiyon Manchester City

Premier Lig'in son haftasında lider Manchester City ile West Ham United, Etihad Stadyumu'nda karşılaştı.


Maçın kahramanları arasında yine genç yıldız Phil Foden vardı. Premier Lig'de sezonun oyuncusu seçilen Foden, henüz 2. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi.


18. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Foden, skoru 2-0'a getirdi.


West Ham United, 43. dakikada Kudus'ün mükemmel röveşata golüyle farkı 1'e indirdi ve ilk yarı 2-1'lik City üstünlüğü ile sonuçlandı.


Arsenal'in kazanması durumunda, City'nin alacağı bir beraberlik, şampiyonluğu Topçulara verecek olduğundan, İkinci yarıya etkili başlayan ev sahibi 59. dakikada Rodri'nin golüyle skoru 3-1'e getirdi.


Bu dakikadan sonra oyun kontrolünü elinden bırakmayan City, karşılaşmayı kazanarak Premier Lig'de şampiyonluğunu ilan etti.


135 Yıllık İngiltere Ligi Tarihinde İlk!

1888-89 Sezonundan itibaren oynanan İngiltere Futbol Liglerinde (Football League 1888-1892, Football League First Division 1892-1992, Premier League 1992-günümüz) üst üste 4 kez şampiyon olan ilk takım Manchester City oldu.


Bu tarihi başarının ardından City taraftarları son düdükle birlikte sahaya girerek şampiyonluğu coşkuyla kutladı.


Arsenal'a Galibiyet Yetmedi!

Diğer tarafta Arsenal, sahasında Everton ile karşılaştı. Idrissa Gueye'nin golüne karşılık Tomiyasu ve Havertz'in golleriyle karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Topçular, City'nin kazanmasıyla birlikte zirvenin 2 puan gerisinde kaldı.


Manchester City, 91 puanla Premier Lig'i şampiyon tamamlarken Arsenal ise 89 puanla ikinci sırada sezonu noktaladı.



Comments


bottom of page