top of page
Ara

PSG Taraftarı, Son Kez Parc des Princes'e Çıkan Mbappé'ye Veda Etti!

Hafta içi Paris Saint-Germain'den ayrılacağını ve Pazar günü Parc des Princes'de son kez maça çıkacağını duyuran Mbappé'ye, PSG taraftarları dev bir koreografi ile veda etti.


Kylian Mbappé PSG'den ayrıldı pg Kylian Mbappé'ye veda etti

Ligue 1'in 33. haftasında şampiyonluğunu ilan eden Paris Saint-Germain ile Toulouse, Parc des Princes'de karşı karşıya geldi.


Bu sezon evindeki son maçına çıkan PSG, maç sonu şampiyonluk kutlamaları gerçekleştirdi.


Günün bir bir diğer önemli olayı ise Kylian Mbappé'nin vedası oldu. Hafta içi yaptığı sosyal medya paylaşımıyla sezon sonu Paris Saint-Germain'e veda edeceğini duyuran Mbappé için, PSG tribünleri maç önü veda koreografisi hazırladı.


Kylian Mbappé'nin Paris Saint-Germain'e Veda Mesajı:

Herkese selam, ben Kilian. Uzun zamandır sizlere doğrudan hitap etmek istiyordum ve doğru zamanın geldiğini düşündüm. Hepinize duyurmak istiyorum ki bu, Paris Saint-Germain’deki son yılım. Sözleşmemi yenilemeyeceğim ve birkaç hafta içinde bu serüveni sonlandıracağım. Parc des Princes’te son maçımı oynayacağım.


Bu kararı açıklamak, yaşadığım tüm yıllar boyunca hissettiğim duyguları ve Fransa’nın en büyük, dünyanın en iyi kulüplerinden birinin parçası olmanın verdiği onuru düşündüğümde, oldukça duygusal. Burada, büyük bir baskı altında, tarihin en iyi oyuncularıyla birlikte oynayarak hem futbolcu hem de insan olarak büyüme şansı buldum.


Tüm zaferlerim ve hatalarım için, takım arkadaşlarıma, antrenörlerime - Unai Emery, Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Christophe Galtier ve Luis Enrique - ve sportif direktörler Leonardo ve Luis Campos’a teşekkür etmek istiyorum. Hep yanımda oldular.

Kulüpte gözlerden uzak kalan, kimsenin görmediği kişilere - fizyoterapistler, malzemeciler, performans ekibi ve ofis çalışanlarına - kulüp için her şeylerini veren bu harika insanlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar, medyanın bazen kulübü sardığı tüm o bulutların ötesinde, kulübü savunmak ve parlatmak için çabalayan gerçek kulüp sevdalıları.


Bu kulüp, bu insanlar sayesinde iyi ellerde. Fransa’yı, Ligue 1’i, her zaman bildiğim bu ligi terk etmek zor olacak. Ama yeni bir meydan okumaya ihtiyacım var. Ve en çok teşekkür etmek istediğim kişiler, taraftarlar. Belki en gösterişli oyuncu değilim, belki de sizin bana gösterdiğiniz sevginin her zaman hakkını veremedim ama hiçbir zaman sahtekarlık yapmadım, her zaman en iyisini vermeye çalıştım.


PSG, kimseyi kayıtsız bırakmayan bir kulüp. Sevebilirsiniz ya da nefret edebilirsiniz, ben sevmeyi tercih ettim ve bunu yedi yıl boyunca yaptım. İnişlerim ve çıkışlarım oldu ama bu prestijli kulübe imza attığım için hiç pişmanlık duymadım. Bu kulübü hayatım boyunca hatırlayacağım ve herkese burada oynadığımı gururla anlatacağım.


Artık bir oyuncu olmasam da, maçları izlemeye devam edeceğim çünkü bu kulüp her zaman ilgimi çekecek. Ben, kalitelerim ve kusurlarımla, bu yedi yıl boyunca en iyi versiyonumu vermeye çalıştım. Ama en önemlisi, size teşekkür etmek istiyorum. Çünkü siz olmasaydınız, yaşadığım tüm bu duyguların yarısını bile yaşayamazdım. Bunun için hayat boyu minnettarım.


Umarım bu yılı son bir kupa ile tamamlarız ve kalan zamanı güzel anılarla geçiririz. Ama bilin ki, kalbim her zaman sizinle olacak. Burası Paris ve hoşça kalın.


Tribünler Koreografi ile Veda Etti!

Bu açıklamaların ardından Paris'te son maçına çıkan yıldız oyuncu için taraftaralar, maç önünde dev bir koreografi hazırladı.


Kale arkasına çağırılan Mbappé, ikonik gol sevincin yer aldığı koreografiyi görünce duygu dolu anlar yaşadı.


Parc des Princes'de ki son maçında 8. dakikada ağları havalandıran Mbappé, taraftarlarına da golle veda etmiş oldu.


Maçı 3-1 kaybeden PSG, maç sonu Ligue 1'de ki12. şampiyonluğunu kutladı.

Comments


bottom of page